SOUTĚŽ: Naučte děti jíst zdravě hrou s Kozlem Ovozelem a vyhrajte 3x dárkové balíčky

06.09.2018 | Zábava

Pokud byste chtěli své děti nasměrovat na jednu zábavnou edukativní hru, máme pro vás dobrý tip. Stačí si do mobilu nebo tabletu stáhnout aplikaci Kozel Ovozel, která děti nejenom pobaví, ale rozšíří jejich obzory o ovoci a zelenině a s velkou pravděpodobností podpoří i jejich zájem o vitaminové svačiny a zahradničení.

V aplikaci odpovídají školáci na otázky, plní úkoly, vysazují ovocné stromy v kozlíkově zahrádce, nakládají ovoce a zeleninu do traktoru a vozí úrodu do škol. Čím více správně zodpovězených otázek, tím více vysazených stromů a zároveň i více nově nabytých vědomostí. Děti hrají samy za sebe, ale mohou soutěžit i za školu, do které chodí.

Aplikaci se daří, krátce po svém spuštění obsadila druhé místo ve vzdělávacích hrách na Google Play a získala páté umístění mezi mobilními aplikacemi na AppParade. Kozla Ovozela si můžete stáhnout zde nebo na portálech Google Play a App Store.

Mobilní hra je součástí projektu Ovoce a zelenina do škol, který administruje Státní zemědělský intervenční fond. Projekt se snaží dětem vštípit zdravé stravovací návyky, bojovat proti obezitě a zvýšit spotřebu ovoce a zeleniny. Kozel Ovozel je primárně zaměřen na věkovou kategorii žáků prvního stupně základních škol, ale pobavit může i starší školáky a celé rodiny.

Spolupráce rodičů je v cestě za zdravou změnou životního stylu nenahraditelná. Bylo by hezké, kdyby edukativní hru s dětmi hráli. Jednak proto, že to bude vaše ratolesti více bavit, a za druhé platí – opakování matka moudrosti. Určitě nebude na škodu, když si také dospělí opráší vědomosti. Některé otázky dají možná zabrat i vám, například: Víte, jak vypadá tamarind? Nebo dokdy musí být brambory sklizeny, aby byly označeny jako rané?

Projekt Ovoce a zelenina do škol u nás už zdomácněl. V ČR je celkem zapojeno přes 900 tisíc žáků v téměř 4 tisících školách. Ovoce a zeleninu dostávají školáci zcela zdarma. Nejčastěji se jedná o jablka, hrušky, ovocné a zeleninové šťávy.

Dárky od Kozla Ovozela

Zahrajte si o dárkové balíčky od Státního zemědělského intervenčního fondu!

Můžete se těšit na dětský kufřík, lahev na pití, CD s krásnými dětskými písničkami včetně zpěvníku, zábavnou papírovou skládačku a magnetky na lednici od Kozla Ovozela, nafukovací balonky i spoustu praktických dárků, které se hodí každému školákovi: magnetický rozvrh hodin na lednici, pastelky, fixy, šňůrka na krk, přívěsek na klíče, sešit na kreslení. To vše v praktické sportovní stahovací tašce, která se bude hodit třeba na cvičební úbor.

Soutěžící, který zašle 5. správnou odpověď, obdrží navíc krásné tričko s obrázkem Kozla Ovozela.

Více informací a nápovědu k soutěžní otázce najdete na ovocedoskol.szif.cz

Zapojte se do soutěže a vyhrajte 3x dárkový balíček plný zábavy nejen pro děti od Kozla Ovozela!

Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a odpověď poslat společně se jménem a adresou na e-mail redakce@bety.cz. Do předmětu mailu napište "OVOZEL".

Otázka:

Ve kterém školním roce byl v České republice spuštěn projekt Ovoce a zelenina do škol?
a)    ve školním roce 2007/2008
b)    ve školním roce 2008/2009
c)    ve školním roce 2009/2010

Soutěž probíhá od 6. do 15. září 2018

Vyhrává 5., 500. a 1000. správná odpověď.

Pravidla soutěže najdete zde







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat