Kterých 60 testerek vyzkouší Bzenecké octy na salát i domácí dresink

06.06.2019 | Zábava

Přestože existuje více druhů, u českých hospodyněk většinou najdete pouze standardní variantu octa. Pozvěte do kuchyně i ty další… Hledáme 60 testerek, které v rámci našeho testování vyzkoušejí klasiku i novinky od Bzeneckého octa! Jste mezí těmi šťastnými, které jsme vybrali?

Nakládat a zavařovat s lihovým octem

Nezbytný pomocník, jehož pozice v kuchyni je téměř neotřesitelná. 8% ocet najde nejlepší uplatnění při zavařování a nakládání. Okurkový nálev se bez něj neobejde stejně jako konzervace dalších produktů ze zahrady či farmářských trhů. Některé tradiční octy, jako třeba Bzenecký ocet, obsahují i další látky jako například estragon či karamel, které vůni i chuť vašich domácích nálevů výrazně ovlivní. Ocet však vybírejte obezřetně, přečtěte si několik tipů v užitečném rádci a s chutí se pusťte do svého zavařovacího či nakládacího letního rituálu.

Salátovým zálivkám vévodí jablečný ocet

Recepty na pokrmy ze studené kuchyně mají svá specifika. Čerstvé a křupavé ingredience v různých zeleninových salátech potřebují většinou chuťově zvýraznit. Pro tento úkol je nejvhodnější jablečný ocet. Jeho výraznější, ostrá chuť dodá zálivkám patřičný šmrnc a například ke grilovanému masu tak získáte vynikající přílohu. A i v grilovací kuchyňské disciplíně si jablečný ocet najde své místo. Použijte ho na marinády při nakládání masa, především toho vepřového. Odvděčí se vám křehkými sousty a jemnou chutí. Co by to bylo za grilování bez palety různých dresinků? S jablečným octem bude jejich příprava rychlá a efekt dokonalý. Ke kvalitnímu oleji přidejte bylinky, sůl, pepř a v kombinaci s jablečným octem se nemusíte bát použít ani všechny druhy hořčice, česnek, kopr a dokonce i med. Téměř dvě stovky dalších zajímavých receptů pro vaření s octem najdete na blogu, kde novými recepty přispívají známé foodbloggerky.

Speciál na saláty s chutí bylinek již připraven

Příprava salátů už nemůže být jednodušší. Se speciálním salátovým octem s chutí bylinek můžete v kuchyni doslova čarovat. Přitom kouzlo správného dochucení salátů spočívá ve směsi lihového a vinného octa v kombinaci s vyváženou chutí vybraných bylinek. Zapomeňte na nevydařené experimenty, salátový ocet pouze smíchejte s kvalitním olivovým olejem a špetkou cukru a jedinečnou zálivku můžete ihned servírovat vašim hostům.

Bílá a červená symbolizují vinný ocet

Oba druhy vinného octa se uplatní především ve studené kuchyni. Receptům z ryb, mořských plodů či středomořské kuchyni bude slušet ocet z bílého vína. Naopak ten z vína červeného je určen spíše do zálivek, omáček nebo domácích majonéz. Inspiraci pro výběr správného druhu najdete v konkrétních tipech.

Balzamikový ocet servírujte s jídlem přímo na stůl

Výborně se totiž hodí k finálnímu dochucování pokrmů přímo na talíři. A to díky jemnější lehce nasládlejší chuti než najdete u jiných octů. Můžete jím zakápnout připravené čerstvé ovoce, ozvláštní dezerty a zmrzlinu, nebo jej zkombinujte s různými druhy sýrů.  Balzamikový ocet najdete ve dvou podobách. Originál Balsamico ocet z Modeny dochutí pravé italské rizoto, tradiční italské caprese, zajímavě změní chuť čerstvých jahod, které můžete podávat s čerstvým sýrem. A s octem Balsamico crema s jemnou sladkokyselou chutí v podobě husté krémové polevy finálně dozdobíte dezerty, zmrzliny, nebo také sýry.

Které testerky se mohou těšit na sadu Bzeneckých octů?

V Rozstřelu jsme se našich testerek ptali, k čemu v kuchyni nejčastěji ocet používají.

Balíček s Bzeneckými octy už je na cestě k těmto testerkám: Libutka, cepina, camina a dalším. Seznam všech vybraných testerek najdete ZDE. Gratulujeme!

Proč jste se ještě nestala testerkou?

Testerka musí být registrovaná na serveru Bety.cz a ve svém profilu mít vyplněné tyto údaje: fotografie, jméno a příjmení, adresa, telefonní číslo a e-mail. Tyto údaje může mít ve stavu "neveřejné". Jsou však nutné pro rychlejší komunikaci s vybranými testerkami. Pokud tyto údaje ve vašem profilu nejsou vyplněné nebo nejsou kompletní (tj. chybí telefon, nebo adresa), jste bohužel automaticky vyřazena.

Máte-li s nahráním údajů jakékoli technické problémy (např. s nahráním fotografie), neváhejte nás kontaktovat na redakce@bety.cz.

Po přihlášení k vybranému testování také NEZAPOMEŇTE přidat svůj příspěvek do Rozstřelu testerek! Klíč, podle kterého vybíráme, vždy najdete v textu u daného testování.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat