Bambiriáda 2010. Vyberte s dětmi ten správný kroužek

20.05.2010 | Zábava

Už podvanácté se bude v naší republice konat celostátní akce známá pod názvem Bambiriáda. Letošní ročník největší přehlídky dětských sdružení a center volného času se uskuteční konkrétně v době od 20. do 23. května 2010, a to v celkem 13 „bambiriádních“ městech.

Nuda je snad ta nejhorší věc, která může děti potkat, a je to první krok k nelibé činnosti mimo školu. Kde jinde potkat kamarády, než v zájmových kroužcích po celé naší republice. Kolik je dětí, tolik je zájmů, přání a snů. Každý je odlišný a jedinečný, předurčen k mnoha druhům zájmových činností. Někoho baví malovat, jiný je silný a pružný ve sportu, další tíhne k manuální práci, někdo má hudební sluch. Není nic jednoduššího, než se doma společně poradit, co by vaše dítě bavilo a k čemu ho táhne zvědavost a představivost.

Bambiriáda je jedinečný projekt, založený na myšlence představit veřejnosti občanská sdružení, pracující s dětmi a mládeží, a střediska volného času. Jde o atraktivní přehlídku, kde si rodiče, a především děti, vybírají činnosti, které by je bavily. Všechny oddíly, kroužky, soubory, které se tam prezentují, jsou zárukou profesionálního přístupu ke každému dítěti. V bambiriádních areálech prezentují svůj program kupříkladu skauti, mladí hasiči, pionýři, brontosauři, woodcrafteři, debrujáři, foglarovci či folkloristé.

TIP: Stručné charakteristiky jednotlivých členských sdruženích České rady dětí a mládeže lze nalézt na internetové adrese www.crdm.cz.

Na Bambiriádě se dozvíte, kde se nachází nejbližší oddíl či klubovna dětského sdružení a kudy se tam nejlépe dostanete.

Vstup na akci je jako vždy bezplatný.

Bambiriádní vstupenky navíc pokaždé nabízejí držitelům možnost volného či zlevněného vstupu do vybraných kulturních a památkových objektů.

TIP Bety: Další informace bude možné vbrzku nalézt na adrese www.bambiriada.cz.

Na Bambiriádu se můžete vypravit do některého z následujících měst: České Budějovice, Cheb, Chomutov, Chrudim, Jihlava, Liberec, Náchod s pobočkou v Rychnově n. Kn., Ostrava s pobočkami ve Frýdku-Místku, Havířově a Třinci, Plzeň, Praha, Příbram, Zábřeh na Moravě a Zlín.

Bambiriáda 2010:

České Budějovice (20.–23. 5., u sportovní haly) – lanové aktivity, vodácké programy, dětské divadlo, netradiční míčové hry, pódiová vystoupení, festival stolních a deskových her, airosoftová střelnice, vystoupení taneční a westernové skupiny.

Cheb (20.–23. 5., areál krajinné výstavy) – den otevřených dveří v ICM Cheb a klubovnách, pódiová vystoupení, soutěž lodních modelů s elektromotorem RC, bambiriádní geocachingová hra pro všechny.

Chomutov (20.–22. 5., Kamencové jezero) – florbalový turnaj o pohár primátorky města Chomutova, pódiová vystoupení, malování na obličej, přehlídka hasičů, mažoretek, vojenského klubu, školy moderního tance, taneční skupiny.

Chrudim (20.–22. 5., letní koupaliště a zimní stadion) – lanové aktivity, skákací hrad, bunde running, skákací boty, jízda na jednokolce, překážková dráha, zábavné testy, opičí dráha, ukázka keltských řemesel. V uvedených dnech můžete zdarma stanovat v Autokempu Seč Pláž a užít si i dalších zajímavostí na Chrudimsku.

Jihlava (20.–22.5., Letní kino Heulos) – představení a vystoupení dětských a mládežnických folklorních, tanečních, pěveckých a divadelních skupin, lanové aktivity, koně, taneční vystoupení, hrátky pro nejmenší, historický šerm, ukázky zásahu hasičského záchranného sboru kraje Vysočina, ukázky práce Městské policie a Policie ČR.

Liberec (20.–23. 5., náměstí Dr. E. Beneše) – vystoupení tanečního studia, miniaerobicu, dětská televize Liberec, prezentace činnosti a techniky integrovaného záchranného systému Libereckého kraje, promítání studentských filmů.

Náchod (20.–21. 5., park u DDM) – hry, hrátky a soutěže, kouzla a čáry, létání na laně, ukázka činnosti policie, lanová lávka nad parkem, projížďka na koních, plivání ohňů, výtvarné programy, dětský ohňostroj, střílení z luku a kuše, sádrové masky, keramická dílna, malování a batikování, jízda na čtyřkolkách, pohádky, převoz přes řeku Metuji, zážitkové hry, kroniky a fotografie.

Ostrava (21.–23. 5., Lesní škola-Ostrava-Zábřeh) – hry, soutěže, pódiová vystoupení, zahradní dětský vláček, ukázky táboření, lezecká věž, lanové aktivity, návštěva týpí.

Plzeň (20.–22. 5., Chvojkovy lomy) – bambiriádní hra Znáš svůj kraj? – putování po významných kulturních, historických a atraktivních lokalitách Plzeňska, pódiová vystoupení, ukázky práce hasičů, ukázky činnosti vodní záchranné služby, lanové aktivity, sportovní hry, turistický závod.

Praha (20.–23. 5., Vítězné náměstí – tzv. Kulaťák) – výtvarné aktivity, soutěže pro děti, ekologické hry, nabídka činností pro malé děti s rodiči, drátování, práce s papírem, deskové hry, soutěž ve vyndávání ježka z klece, kvízy, malování na téma sport, lukostřelba, rozdělávání ohně, jazyková animace se školeným instruktorem – netradiční výuková metoda cizího jazyka, ukázky tábornických a turistických dovedností, ukázky zdravovědy, soutěže v uzlování, řezání pilou.

Příbram (21.–23. 5., areál Nový rybník) – šermíři, divadelní vystoupení, exhibice skateboard a BMX kol, ukázka dětského aikida a taekwonda, ukázka izraelského bojového systému KravMaga-Kapap, ukázka dětského aikida a taekwonda, ukázka bojového umění capoiera a vystoupení team gymu-soutěžního aerobiku, těžká technika, exhibice hasičských lezců, ukázka policejní techniky, divadelní představení, vystoupení orientální tance a hip hop.

Zábřeh na Moravě (21.–23. 5., Wolkerovy sady) – pódiová vystoupení (českých a zahraničních skupin – delegací), Labyrint teenagerů, rukodělné a výtvarné činnosti, hasičské stanoviště, první pomoc, sportovní soutěže, deskové hry, koutek pro rodiče s dětmi.

Zlín (20. 5.–22. 5., náměstí Míru a park Komenského) – pódiová vystoupení, cykločasovka - cyklodráha v parku u Baťovy vily, závody na kolech pro děti od 7 do 15 let, rock show – koncert mladých kapel Zlínského kraje, ohňová show.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude ve znamení harmonických vztahů. Pokud jste v partnerském vztahu, těšte se na spoustu pohodových chvílí plných porozumění a radosti. Single Berani mohou očekávat zajímavé setkání s někým, kdo je zaujme. Pozor vša... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:39
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:30
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:40

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat