Rodinné paddleboardy

06.10.2020 | Zábava

Dnes se společně podíváme na výběr specifického typu paddleboardu, který je určený pro celou rodinu. Plováky tohoto typu vynikají univerzálností a dobrou nosností. Většinou bez problémů uvezou i větší počet lidí. Právě vysoká nosnost je pro udržení paddleboardu v dobrém technickém stavu velmi důležitá. Pokud se určená nosnost překračuje, hrozí riziko prošlápnutí. Za „prošlápnutí“ označujeme moment, kdy dojde k trvalému poškození, jež způsobuje narušení jízdních vlastností a ovladatelnosti.

Rodinné varianty paddleboardů musejí být velmi stabilní, proto jsou širší a silnější, nežli typy pro jednotlivce. Pokud plánujete využívat paddleboard i u moře, zohledněte také zvednutí špice – větší je vhodný pro jízdu na zvlněné hladině.

Nezapomínejte však, že je nezbytné, aby si členové vaší rodiny nejdříve vyzkoušeli jízdu na vypůjčeném paddleboardu. Po vyzkoušení nejlépe zhodnotíte, s jakou pravděpodobností se paddleboard stane součástí vaší rodiny. Postupem času můžete vyhodnotit, že vás aktivity na paddleboardu opravdu baví a pořídit každému v rodině vlastní plovák.

V takovém případě často zůstává rodinný paddleboard tomu největšímu a nejtěžšímu v rodině, případně se vždy najde někdo, kdo s paddleboardy začíná a rád si ho od vás koupí.

Výhody a nevýhody pořízení rodinného paddleboardu:

+ ideální pro začátečníky

+ využití pro celou rodinu

+ nadstandardní stabilita, nosnost a výtlak

- silově slabší jezdci mohou mít nedostatek síly pro ovládání plováku

- jeden plovák neumožňuje skupinové aktivity (závody atd.)

V našem e-shopu naleznete paddleboardy různých typů, velikostí a značek. V případě jakékoli nejistoty při výběru vhodného paddleboardu se na nás můžete obrátit. V oblasti vodních sportů působíme řadu let. Vybavení u nás nakupují rekreační sportovci i profesionálové.

FOTO: Zachary Colliier​






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat