Tohle ještě musíte do Vánoc zažít!

06.12.2012 | Zábava

Zimní podívaná v Dětenicích: rytířské turnaje, adventní prohlídky zámku, nový středověký program a mnoho jiného vás čeká v Zámeckém resortu v Dětenicích!

Je známo, že v zimním období není příliš možností na výlet, ale ne tak v Dětenicích. V Zámeckém resortu  Dětenice je neustále co vidět, co slyšet, ale hlavně co ZAŽÍT. Pokud plánujete výlet na všední den, tak každý večer mimo pondělí se ve Středověké krčmě můžete zúčastnit středověkého programu, který je nyní v novém obsazení a s novými prvky. Dámy jistě okouzlí urostlí rytíři v lesklé zbroji, jejichž meče a sekery břinkají v těsné blízkosti hodujících hostů. Oko pána zase jistě se zalíbením spočine na krásných a tajemných tanečnicích, vlnících se v rytmu písní dobových muzikantů. Na vlastní oči spatříte popravu či vytrhávání jazyka a fakír Al Dahar vás svým ohnivým uměním rozpálí doběla.

Každou středu je také možno otroka či otrokyni od pirátů vydražit a ti vám budou po zbytek večera posluhovat.

Pokud byste rádi využili víkend pro rodinný výlet, určitě neváhejte: každou sobotu a neděli, vždy od 14 hodin se na venkovním kolbišti koná rytířský turnaj. Rytířská skupina Ordo Kromen vás jistě nadchne svým vtipem, jezdeckým uměním, kaskadérskými kousky při pozemním boji, ručně vyráběnou zbrojí a vznešenými koňmi. Váš dojem umocní vůně a chuť domácího svařáčku, horké medoviny nebo pečených kaštanů a 45 minut rytířské podívané vám uteče jako voda.

Ani pozdně barokní zámek nezůstává s novinkami pozadu – každou sobotu vždy od 10 do 17 hodin se můžete nechat postrašit, ale hlavně pobavit strašidelnou prohlídkou, kterou vede čarodějnice Žizelda.

Každou prosincovou neděli od 10 do 16 hodin
jistě potěšíme všechny milovníky vánočních tradic. Během adventní prohlídky se děti dozvědí a rodiče si připomenou, kdy a za jakých okolností vznikly svátky vánoční a některé jejich tradice. Během prohlídky uvidíte opravdového vánočního anděla a betlém v životní velikosti. 

Ale prosincem nedělní prohlídky zámku nekončí. Od ledna až do konce března oprašte pionýrské šátky a přijďte se podívat na Návrat do minulosti. Tato prohlídka je vedena soudružkou Miluší Brtkovou a hraběnkou z Gallasu. Budete-li míti štěstí, ochutnáte „šťopičku“ a třeba získáte výjezdku na spartakiádu!

Máte-li zájem strávit letošní silvestr v netradičním duchu, přijeďte se pobavit do Dětenic! Medovina na uvítanou, bohaté menu o 3 chodech, celovečerní středověký program, láhev sektu na přípitek a velkolepý ohňostroj v zámeckém parku…  To vám může nabídnout Středověká krčma. Chcete-li však zažít pohádkový vstup do roku 2013, využijte nabídky, strávit silvestr na zámku! Sklenka sektu na uvítanou, posezení v zámeckých komnatách, hudba k tanci, doprovodný program, bezedný raut s nejrůznějšími specialitami, láhev sektu a ohňostroj v zámeckém parku.
Další zajímavosti a informace naleznete na www.detenice.cz nebo na Facebooku.






Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pizza těsto

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
20 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat