Ideální knihy na jaro

14.03.2022 | Zábava

Konečně jsme dosáhli (snad všemi) oblíbeného období, kdy se dny prodlužují, venkovní teploty stoupají a květiny jsou v plném rozkvětu.

Po „temném období“, které nám vždy připadá jako ta nejdelší zima v historii, většina z nás touží trávit co nejvíce času venku nebo na balkoně, tak proč si s sebou na balkon nebo lavičku nevzít i nějakou čtivou knihu? Jaro je nejen symbol růstu a obnovy přírody, ale je ideálním obdobím v roce, kdy se můžete naučit něco nového a ujasnit si své cíle a touhy. A určitě se shodneme na tom, že opravdu dobrá kniha dokáže slušně zvednout náladu či namotivovat k novým skvělým cílům!

Honeyman Gail: Eleanor se má vážně skvěle

Děj této knihy se točí kolem 29leté Eleanor, mimořádně svérázné vypravěčky, u které vám okamžitě dojde, že se nepodobá žádné běžné postavě z knížek. Eleanor má své zvyky, své obavy, svou tajnou minulost, ale i přes to, nebo právě proto, si tuhle hlavní hrdinku rozhodně zamilujete! Velice zajímavé pohledy na svět a na každodenní věci očima hlavní hrdinky. Děj se v jisté míře dotýká osamělosti, společenské trapnosti a problémů, kterým se ne vždy dostává velké pozornosti, zvláště u mladé ženy ve věku do třicítky. Eleanor se tyto problémy zapletly do jejího běžného života, aniž by si to uvědomovala…

Autorka knihy vás vezme na jízdu na horské dráze a ukáže vám, že ať už má změna za následek něco dobrého nebo špatného, ať tak či onak, je to lepší než žít v průměrných kolejích. Je to typ knihy, která je tak opravdová, že může rezonovat s každým, a proto je to skvělý tip, pokud chcete někomu darovat knihu bez ohledu na jeho zájmy.

Taylor Jenkins Reidová: Jediné pravé lásky

Děj knihy je vyprávěn z pohledu Emmy Blairové, která si plánuje idylický život se svou středoškolskou láskou Jessem Lernerem, se kterým cestují po celém světě a žijí život na hony vzdálený představám rodičů a usedlých lidí z rodného města. V den prvního výročí svatby se ovšem stane nehoda a nad Tichým oceánem zmizí helikoptéra, v níž letěl Jess spolu s dalšími muži. Všichni jsou následně prohlášeni za mrtvé.

Emma dá výpověď v práci a vrátí se domů do Ameriky, aby se pokusila překonat smutek a znovu si urovnat život. Zde Emma narazí na dávného kamaráda Sama a zjistí, že se znovu zamilovala. Když se se Samem zasnoubí, má pocit, že dostala druhou šanci být šťastná. Tedy jen do té chvíle, než se zjistí, že Jess při tragické nehodě nezemřel, ale je naživu a celé ty roky se k ní snažil vrátit. Emmu čeká velké rozhodnutí. Musí si vybrat. Manžela, nebo snoubence?

Tento román vám zaručeně roztrhne srdce na dva kusy, protože se nestává často, že by nějaký příběh dokázal takto věrohodně vykreslit více než jeden jediný dokonalý vztah. Čtenář je tedy konfrontován s myšlenkou, že „skutečná láska“ je něco, co můžete ve svém životě najít i vícekrát než je jednou.

Blanka Hoškova: Zlato(v)lásky

Naši doporučovanou trojici knih ke čtení během jarních dní uzavřeme českým románem od Blanky Hoškové.

Příběh se velice dobře čte, nemá hluchá místa, místy je dojemný, jinde vás rozesměje. Kniha rozebírá jeden totožný příběh popisovaný očima dvou hrdinů (pochopitelně každý svou verzi příběhu vnímá zcela jinak).

Autorka věrně popisuje situace, které všichni známe, konflikty a problémy, které každý z nás dennodenně řeší, a také to, že je mnohdy vnímáme zcela jinak, což vede ke zbytečným nedorozuměním. Kniha je také o tom, že věci nemusí být takové, jak vypadají na první pohled.

Jedním z vypravěčů (své verze příběhu) je Zlata, žena středního věku vykonávající práci, která ji celkem baví. Žije si svůj život, ale stále má pocit, že jí něco chybí k naprosté spokojenosti. Druhý vypravěč, Renda,  je mladý ztřeštěný kluk, který si postupně vytváří zodpovědnost za vlastní chování nejen v práci, ale i v osobním životě. Docela zábavná a čtivá oddechovka, která poukazuje na to, že drsná šéfová třeba jen nemůže v noci spát a přidrzlý floutek je v soukromí srdečný a milující syn…

Zdroje: názor autora, agirlinprogress.com, megaknihy.cz, knihydobrovsky.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat