Jak si uchovat vzpomínky z dovolené

06.08.2022 | Zábava

Konečně je to tady! Těšili jste se na to celý rok, plánovali a plánovali… Ano, řeč je o letní dovolené, o koupání u moře, surfování na vlnách, plavení se na raftu, lezení po horách a dalších letních radovánkách…

Ať už trávíte dovolenou jakkoli, na jednom se jistě shodneme: nejlepší dovolená je ta, která v nás zanechá ty nejhezčí vzpomínky. A abyste si mohli uchovat všechny vaše oblíbené okamžiky a upomínky, připravili jsme si pro vás několik jednoduchých tipů, které vám pomohou připomínat si ty krásné okamžiky dokola a dokola, kdykoli budete mít náladu.

Digitální fotorámeček, který oživí vaše vzpomínky

Fotorámečky na více fotografií disponují vlastní vnitřní úložnou pamětí, která může mít velikost až 4 GB. Jedná se o perfektní způsob, jak si vystavit ne jednu nebo dvě fotografie, ale rovnou VŠECHNY. Digitální fotorámečky obvykle podporují řadu formátů fotografií, mnohé zvládnou přehrát i videa. Obecně platí, že čím více formátů a funkcí přehrávání rámeček podporuje, tím je také dražší.

Vzpomínková nádoba

Není jednoduššího způsobu, jak si uchovat všechny vzpomínky na jednom místě. Stačí si pořídit úhlednou nádobu dle vlastního vkusu (např. skleněnou dózu s dřevěným víkem, ozdobnou zavařovačku se šroubovacím uzávěrem apod.). Důležité je, aby byla průhledná. Na ni umístěte štítek s popiskem dovolené a rokem, a dovnitř různě umístěte vše, co vám dovolenou připomene. Mušličky, vstupenky, korkové zátky od vína, které vám na dovolené nejvíce chutnalo, případně drobné lístečky s psanými vzpomínkami a momenty, které si budete chtít přečíst i po letech. Nádobu si pak umístěte na polici, kde na vás bude shlížet a čekat na své otevření při nejbližší vhodné příležitosti.

Diář pro vaše vzpomínky

Kdo má přeci jen raději „organizovanější přístup“, pro toho je vhodnější úchova vzpomínek v podobě jakéhosi deníčku nebo diáře. Dovnitř snadno nalepíte fotografie, letenky, lístky z koncertu, kartičku z hotelu, účtenky apod.

Stírací mapa světa pro dokumentaci „zapálených cestovatelů“

Tento tip je spíše pro opravdové nadšence, než pro běžné dovolenkáře, nicméně je tak originální, že jsme ho sem museli uvést. Věděli jste, že si můžete pořídit i stírací mapu světa, která bude vyprávět váš příběh o cestování po světě rodině i přátelům? Seškrábat můžete buď postupně všechny destinace, které jste navštívili, nebo jednoduše „vyškrábat“ přímo trasu, kterou jste během svého dobrodružství absolvovali. Rozměry takové mapy se pohybují od menších formátů (A4) až po velkoplošné formáty.

Nástěnka s provázky a kolíčky

Nejjednodušší řešení, pokud si chcete rychle a bez nákladů navíc vystavit všechny své oblíbené fotografie. Stačí na zeď nalepit několik samolepících háčků, případně zatlouct hřebíky, propojit vzájemně motouzkem nebo provázkem a pomocí malých dřevěných kolíčků pak rozvěsit fotografie obdobně jako když věšíte prádlo. Efektivně budou vypadat také splétané náramky a mušličkové ozdoby, které jste si na dovolené pořídili, a které tak doplní celkovou koláž.

Pohlednice, magnetky, odznáčky

Kromě focení vlastních snímků, nezapomeňte nakoupit také nějaké pohlednice. Jsou vizuální připomínkou míst, která jste navštívili, a jsou skvělým způsobem, jak zachytit vzpomínky na cestách. Můžete je rozeslat přátelům a rodině, nebo si je schovat, až budete doma, a přidat je do svého cestovatelského deníčku. PS: Nezapomeňte si jednu pohlednici během dovolené také poslat, budete se mít alespoň na co těšit, až se vrátíte.  Magnetky na lednici vám budou připomínat vaše oblíbená místa, a odznáčky na kabelce nebo batohu budou všude s vámi po celý zbytek léta. 

Zdroje: názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat