Festival VEGETFEST přinese bezmasé lahůdky. Nebudou chybět těstoviny, luštěniny a spousta ovoce a zeleniny

25.02.2013 | Zábava

Po masopustním veselí Alakarte.cz představuje další ze seriálu Festivalu chutí. Od 25. února do 17. března proto budete mít skvělou příležitost ochutnat delikatesy bez masa v rámci třítýdenního festivalu VEGETFEST.

Hlavními hvězdami festivalového menu budou brambory, luštěniny, ovoce a zelenina. Několik podniků v Praze i mimo ni vám dokáže, že jídlo bez masa nemusí být jen alternativou, ale plnohodnotným pokrmem.

„Zjišťujeme, že poptávka po vegetariánských jídlech roste. Nabídka chutných vegetariánských jídel je ale mizivá. Proto jsme se i letos rozhodli pro tento festival, abychom klientům ukázali rozmanitost bezmasých specialit a zároveň inspirovali šéfkuchaře restaurací,“ říká Pavel Suchánek, ředitel Alakarte.cz.

To, že i jídlo neobsahující maso, může být opravdovou lahůdkou, potvrzuje i Petr Majer, šéfkuchař jedné ze zúčastněných restaurací Lemon Leaf, která se zaměřuje na thajské speciality: „I ty, kteří dávají přednost masitým pokrmům, může uspokojit zelenina, pokud je správně a chutně připravena. Navíc jsou taková jídla zdravá. V thajské kuchyni, kde je typická rychlá příprava pokrmů především ze zeleniny, výrazných koření a nezvyklých kombinací chutí, si díky rychlosti uchová zelenina všechny vitaminy.“

Do festivalu se nezapojily pouze vegetariánsky zaměřené podniky. Hozenou rukavici zvedlo i několik restaurací, v jejichž menu tvoří masitá jídla podstatnou složku. Všechny přihlášené restaurace budou účastníkům festivalu servírovat speciální tříchodové menu bez masa za 290 Kč.

V Lemon Leaf se můžete těšit například na Phak phed het home – restovanou zeleninu na žlutém curry s čerstvými houbami Shiitake, kokosovým mlékem, podávané s jasmínovou rýží nebo na Wan-khao see dam – sladkou černou lepivou rýži se zralým thajským mangem podávanou s jahodovou a kokosovou omáčkou. V Ambroisie Caffé Restaurant servírují jako hlavní chod dýňové risotto se šalvějí a cuketou, zjemněné lanýžovým olejem a podávané s parmezánem Grana Padano a jako dezert pečený ananas s mátou a malinovým coulis. Costa Praga zase nabídne jako předkrm polévku z jeruzalémských artyčoků s bylinkovou pěnou ochucenou lanýžovým olejem a dezert v podobě čokoládových brownies s ořechy podávané s domácím sorbetem z bazalky a limetky.

Jak se zúčastnit? Jděte na stránky akce www.vegetfest.cz. Vyhlédněte si restauraci a její festivalové tříchodové menu a zarezervujte si ho. Platí se až v konkrétním podniku. Ohodnotit restauraci i její jídlo můžete následně na www.alakarte.cz.

Seznam zúčastněných restaurací:

Bibita Nuova
SOSTA restaurant
Lemon Leaf
Ambroisie
Mlsná kavka
Chateau St. Havel
Costa Praga
Indian Jewel







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat