Jedete na dovolenou? Využijte ji ke studiu cizího jazyka!

01.03.2013 | Zábava

Jedete na dovolenou do zahraničí? Proč se během ní nenaučit nový jazyk? Kde jinde by se vám totiž učilo nové jazykové znalosti lépe než právě v zemi, ve které se oním jazykem mluví? Jazykově se na vaši dovolenou můžete začít vybavovat již před odjezdem, během ní si pak zkuste jazyk pořádně osvojit.

Před odjezdem....

Kupte si učebnici a slovník
Ještě doma si pořiďte učebnici a slovník, popřípadě si je půjčte z knihovny, budou pro vás totiž dobrým začínajícím bodem. Začněte si sami vytvářet konverzační příručku z nových frází, především těch, které se vám budou při dovolené hodit. Konverzační příručku si samozřejmě můžete i koupit, ale když si ji sami píšete, všechny fráze si zapamatujete efektivněji a rychleji. Nová slovíčka, a dokonce i celé fráze, si můžete navíc překládat i na Google Translate.

Obklopte se cizím jazykem
Napište si různá slovíčka na papírky a vylepte si je po bytě. Všímání si papírků a slov na nich vám pomůže v rychlejším zapamatování důležitých slovíček.

Poslouchejte hudbu
Zkuste v daném jazyku poslouchat hudbu. Nejjednodušší to samozřejmě budou mít ti, kteří se učí angličtinu, jelikož anglickou či americkou hudbu můžeme poslouchat denně v rádiu. Pokud se učíte jiný jazyk, pak si zkuste najít interpreta, který se vám bude líbit. Můžete si najít i text vaší oblíbené písničky a přeložit si ho.

Po příjezdu do destinace....

Poslouchejte a zkuste mluvit
Je důležité být dobrým a aktivním posluchačem. Sami po chvíli zjistíte, že začnete rozeznávat slovíčka v praxi. Můžete také sami začít mluvit, nejprve to zkuste v úplně jednoduchých větách a pomalu. Nebojte se, že uděláte chybu, jelikož to ke studiu patří a chybami se člověk učí. Navíc uvidíte, jak místní ocení vaši snahu.

Sbírejte letáky
Až půjdete navštívit známé pamětihodnosti, sbírejte letáky a překládejte je. Nová slovíčka si vyhledejte ve slovníku a zkuste si je zapamatovat.

Vyhledávejte místa ke konverzaci
Zkuste nenápadně vyhledávat místa, kde své znalosti budete moci využít. Zajděte si na večeři do místního podniku nebo běžte smlouvat o zboží na místní trhy, kde navíc díky vaším novým jazykovým znalostem můžete získat skvělou slevu.

Po návratu domů...

Nezapomeňte, co jste se již naučili
Při troše snahy se určitě během dovolené naučíte ve vašem jazyku alespoň základy. Je ale důležité, abyste pak nově nabyté informace nezapomněli. Můžete se přihlásit do jazykové školy v České republice a pravidelně navštěvovat kurzy, ale samozřejmě ne každý na to má čas a peníze. V tom případě zkuste alespoň pokračovat v samostudiu. Využijte všech možných materiálů, například se ve vašem jazyku zkuste koukat na televizi nebo číst jednoduché knížky.

Skvělou možností, jak jazykový kurz nebo samostudium doplnit, jsou jazykové kurzy v zahraničí, nabízené například společností esl-jazykovky.cz, díky kterým se zlepšíte rychle a efektivně.

Na jazykový pobyt se opět vydáte do země, ve které se daným jazykem mluví. Během dopoledne zde navštěvujete jazykovou školu a odpoledne pak máte možnost jazyk používat v praxi a navíc se můžete zúčastnit bohatého programu a poznat lépe kulturu vaší destinace.

Třeba během kurzů francouzštiny ve Francii si zlepšíte francouzštinu, ale také lépe poznáte francouzskou kulturu, například budete mít možnost ochutnat francouzskou kuchyni, během pobytu v rodině se seznámíte s francouzským životním stylem nebo si můžete užívat francouzského umění. Pokud se jazyk učíte mimo jazykovou školu, bude pro vás studium mnohem interaktivnější a tím pádem i zábavnější. Na dovolené si také mnohem více uvědomíte důležitost cizích jazyků, což se stane klíčové i pro vaše studium, jelikož dostatečná motivace je hlavním aspektem úspěchu. Uvidíte, že se vám nakonec nově nabyté jazykové dovednosti budou skvěle vyjímat i na životopisu a udělají z vás zajímavějšího člověka.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat