Bezduché rozhovory a chatování způsobují deprese

08.03.2010 | Zajímavosti

Prázdné chatování je dneska běžnou součástí každodenního života. Jenže psychologové varují. Vyhýbejte se všem zbytečných rozhovorům, které jsou prázdné, bezduché, nucené a bez užitku.

Ty totiž způsobují deprese a vedou k dalším vážným psychickým problémům. Ale platí to i v případě rozhovorů vedených živě tváří v tvář!

Podle psychologů z University of Arizona je důležité, aby lidé trávili hodnotný čas s druhými a hodně s nimi hovořili. Ovšem tento čas a rozhovor musí být veden skutečně efektivně. Když se arizonští odborníci podívali na výsledky, nejšťastnější testované osoby trávily o 25 procent času více v kolektivu a o 70 procent více hovořily s druhými než ty, které byly nejnešťastnější.

Ale když se pak psychologové zaměřili na kvalitu rozhovorů, data se poněkud změnila. Nejšťastnější osoby totiž měly až dvakrát více smysluplných a důležitých rozhovorů a jen třetinu bezcenného a prázdného plkání než osoby nejnešťastnější.

„Tyto závěry naznačují, že šťastný život je ten společenský a konverzačně bohatý a hluboký, nikoli samotářský a konverzačně povrchní,“ zhodnotil závěry autor studie docent Matthias Mehl z Arizony.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat