Cvičení ruší negativní vlivy jo-jo efektu

Když už někdo tloustne a přibývá na váze, měl by alespoň pravidelně cvičit. Pokud se člověk při přibývání na váze pohybuje, jeho tělo tolik netrpí metabolickými poruchami a nemocemi jako v případě, že necvičí vůbec.

Rozdíl ve zdraví metabolismu je pak mezi pohybujícími se a povalujícími se podle amerických lékařů obrovský. Podle vědců z University of Missouri cvičení při přibývání na váze podporuje metabolismus a chrání tělo před vznikem vážných chorob.

„Ačkoli je spousta lidí úspěšná při hubnutí prostřednictvím diety a cvičení, mnozí po zhubnutí zažijí jo-jo efekt a znova přiberou…a opětovné přibývání na váze je velmi škodlivé, ale cvičení jeho negativní důsledky dokáže výrazně omezit,“ tvrdí profesor Tom R. Thomas z University of Missouri.

Osoby, které opět přibývaly po hubnutí na váze a přitom cvičily měly výrazně lepší poměr cholesterolů LDL a HDL, lepší spotřebu kyslíku, nižší krevní tlak a nižší hladinu glukózy v krvi.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(2 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:46
13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat