Nejen léky, ale i zenová meditace ulevuje od bolesti

Pravidelně prováděná zenová meditace snižuje vnímání bolesti. Podle kanadských expertů totiž tato praxe zvyšuje hustotu mozkové kůry. Osoby, které trpí chronickými bolestmi, se nemusejí spoléhat jen na léky potlačující tyto symptomy, ale příjem léků mohou omezit právě pravidelnou zenovou meditací.

Odborníci z Montreal University sledovali mozky osob, které praktikují zenovou meditaci pravidelně a které naopak neprováděly podobné techniky nikdy. A lidé ze skupiny zenové meditace měli silnější a hustější oblast známou jako čelní cingulární lalok kůry mozkové. Ta právě vnímání bolesti řídí.

„Skrze trénink zenové meditace dochází k zesílení určitých oblastí kůry mozkové a to také vysvětluje, proč tito lidé vnímají bolest méně intenzivně,“ tvrdí doktor Joshua A. Grant z Montreal University.

Meditační praktiky by se podle něj měly stát součástí obecné léčby bolesti zvláště u osob vyššího věku, u nichž dochází ke snížení hustoty a síly mozkové kůry.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01
69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat