Menu
19.03.2010 | Zajímavosti
Chcete snížit riziko rakoviny tlustého střeva? Jezte ryby.
Autor: Stock Photos
Omega-3 mastné kyseliny z ryb mohou ochránit před rakovinou tlustého střeva i ty, kteří mají genetické dispozice ke vzniku této choroby. A podávání koncentrované formy omega-3 mastných kyselin dokonce při lékařských testech snížilo počet a velikost prekancerózních polypů v tlustém střevě.
Zvláště účinná je pak kyselina známá pod zkratkou EPA. Podle první testů by její koncentrát v tabletách mohl dokonce léčit osoby s vysokým výskytem prekancerózních polypů v tlustém střevě. Ovšem při léčbě polypů koncentrátem EPA je zásadní, aby se mastné kyseliny ve vysoké koncentraci dostaly až do tlustého střeva a nebyly vstřebány výše v trávicím traktu. K tomu nejlépe slouží právě kapsle, které se rozpouštějí až v tlustém střevě. Velikost a počet polypů při léčbě kyselinou EPA se u pacientů s genetickou náchylností k onemocnění snížil až o 30 procent.
Reklama
21. 3. - 20. 4.
Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více
Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.