Chcete vypadat chytřeji? Vyspěte se!

Spánek výrazně ovlivňuje vizáž tkání v obličeji. Povislá víčka, kruhy pod očima, zašedlá pleť a vrásky, to vše je důsledek nedostatečného spánku. A podle vědců také znaky snížené inteligence. Kdo tak míří na pohovor do nového zaměstnání či zkoušku, měl by se dostatečně vyspat. Obličej odpočatého člověka totiž ostatní vnímají jako mnohem inteligentnější.

Psychologové z University of St. Andrews už v minulosti prokázali, že atraktivní lidé vypadají inteligentněji. A můžou za to právě souměrné rysy ve tváři. Ale i u jedince lze vnímaný dojem z inteligence měnit tím, jak se mění jeho tvář.

„Řešení leží podle všeho v jemných rozdílech ve vizáži obličeje, které jsou ovlivněny spánkem, zvláště v případě povisnutí očních víček a zkrabatěné kůže,“ vysvětluje profesor Sean Talamas z University of St. Andrews.

Na výzkumu spolupracoval s kolegy z Karolinska institutu ve Švédsku.

„Lidé obecně předpokládají, že povislá víčka a zamračený unavený výraz souvisejí se špatnou náladou, obojí má přitom dobře zdokumentovaný negativní vliv na kognitivní výkony. Takže by nemělo být překvapující, že mnoho z nás vnímá druhé, kteří jsou méně bdělí a mají horší náladu, jako méně inteligentní,“ dodává doktor Talamas.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat