Kocovinu můžete zažít i bez kapky alkoholu! Jak?

Řada lidí se ráno probudí s kocovinou, v ústech má poušť, hlavu samý střep a břicho nafouklé jako balón. A to přitom nevypila ani jediné pivo či neměla hlt vína. Jenže si večer před usnutím dopřála pořádnou porci burgerů, kebabů a hranolek v rychlém občerstvení. Tyto pokrmy jsou pro trávení tak nezdravé a tak náročné na zpracování, že se tělo ocitá ve stejném stavu jako po nadměrné konzumaci alkoholu.

Gastroenterolog Jay Kuemmerle z Richmondu se kocovinou po konzumaci velkého množství rychlého občerstvení zabývá léta. A tvrdí, že důvodem je nadměrný příjem tuků a soli v tomto jídle.

„Trávicímu systému může trvat až dvanáct hodin, než stráví tento tuk, během toho času se bude člověk cítit velmi těžce, unaveně a naprosto bez energie,“ tvrdí doktor Kuemmerle působící ve státě Virginie.

Nadměrný příjem sodíku se solí pak vyvolá stejný stav dehydratace jako nadměrný příjem alkoholu. Člověk se ráno cítí s vyprahlými ústy jako by vypil bečku piva. A stejně tak nadměrný příjem sodíku vyvolá bolest hlavy, jako to umí nadměrný příjem alkoholu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může nabídnout nový pohled na romantické vztahy. Možná začnete přemýšlet o svých potřebách a očekáváních od partnera. Pro svobodné Berany je ideální čas na nové seznámení. Věnujte pozornost signálům, kt... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat