Polovina uživatelů Facebooku má mindráky ze svého těla

Moderní aplikace umožňující už tak perfektní retušovat k nepřirozené dokonalosti jsou zhoubou pro více než polovinu běžné populace. Ta totiž výsledky práce těchto aplikací a jejich uživatelů sleduje na Facebooku či Instagramu, neboť současná generace je generací chvástající se dokonalou postavou a obličejem. Polovina uživatelů sociálních sítí pak trpí mindráky ze svého těla a dokonce odmítá sex s protějškem ze strachu, že nemá dostatečné proporce. Přitom mnohem více na to doplácejí muži, jimž způsobuje srovnávání psychologickou poruchu erekce.

Výsledky rozsáhlého průzkumu mezi uživateli Facebooku a Instagramu zveřejnil internetový magazín Pencourage. Z něho také vyplývá, že po zhlédnutí příliš dokonalých postav na internetu má více než polovina uživatelů sociálních sítí snížené libido a kvůli mindrákům odmítá souložit.

„Sdílení fotek dokonalých těl má větší vliv na muže, dvě třetiny z nich mají problémy s výkonem v posteli právě kvůli mindrákům, které pramení ze srovnávání svého těla s dokonalými těly na sociálních sítích,“ tvrdí Pencourage.

„Tyto důkazy jdou dále než ty z předchozích studií, které prokázaly, že intimita je ovlivněna negativně, protože trávíme více času na svých chytrých telefonech než kdykoli v minulosti. Rostoucí trend předvádění dokonale sošných břich a patetických láskyplných statusů poškozuje sebevědomí uživatelů, zvláště v souvislosti s pohlavním životem,“ dodává doktor Richard Sherry z Londýna v rozhovoru pro deník The Mail.

Už i děti

Zhoubný vliv na psychiku nemají sociální sítě jen u dospělých. Jejich negativním vlviům propadají i děti, především ty dospívající, které se nacházejí ve velmi křehkém období.

Nezralá psychika je totiž zranitelná a sociální síť pak podtrhuje nejistoty a snížené sebevědomí. Mezi teenagery, kteří často navštěvují Facebook, je každý druhý nespokojený se svou vizáží. Přitom mezi teenagery ve věku deset až patnáct let, kteří Facebook nepoužívají vůbec, je s vlastní vizáží spokojeno dvaaosmdesát procent.

Srovnávací průzkum provedli psychologové z Essexu u 3,5 tisíce jedinců ve věku deset až patnáct roků. Mezi častými uživateli Facebooku bylo s vizáží spokojeno třiapadesát jedinců. Dívky přitom častěji než chlapci užívaly sociální sítě každý den po dlouhou dobu. A jedinci používající často Facebook se krom toho také více hádali s rodiči a častěji si na ně stěžovali učitelé kvůli chování během vyučování.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat