Komentáře k článku

Xyz 05.03.2017

Myslím, že se vůbec nic nestane, když tu na světě bude o dítě míň, planeta je námi už tak zamořená a přelidněná, že se jí aspoň malilinko uleví. A taky kdo ví, co by třeba zrovna z toho dítětě vyrostlo za zrůdičku, kdo ví... Lidi jsou neskutečně sobecká rasa, která si myslí, že bez nich tady nebude nic fungovat, doufám, že lidstvo někdy vyhyne a planeta se bude moci zase trochu nadechnout a připravit na další nápor ničivých přistěhovalců.

Nataša 05.03.2017

Udělala jsem to stejné, nikdo o tom neví a jsem ráda i po 20 letech. Proč někdo odsuzuje to, co si druhý udělá s vlastním životem? Proč to vůbec hodnotit?

Xyz Nataša 05.03.2017

Přesně tak! Ať se Vám daří.

Petr 05.03.2017

Žen které nemají vztah k dětem je mnoho . Běda dětem které se takovým to " ženám " narodí . Děti jsou pro ně nepříjemný hmyz . Matka na ně neustále hystericky řve a dítě žije s vědomím , že se v životě provinilo tím že se narodilo. Ona se o dítě " MUSÍ " starat - a ne že jeto její touha. A to když si taková " žena " pořídí dítě jako rukojmí na muže ? !!!

Lojza 05.03.2017

Ta dobře vykřápaná.

pohoršená 05.03.2017

....a díky takovým kačenám je naše krásná Evropa zaplavována středověkem.

otis 05.03.2017

Je to její svobodné rozhodnutí,jenom nechápu, proč to veřejně prezentuje.

Elskling otis 05.03.2017

Je nezralá, to že to vytrubuje do světa to jenom potvrzuje, prezentovat to nemusí. Je pravda, že děti bez lásky je lépe nemít. Já jsem adoptovala dva sourozence, jsou úžasní, nepatří mezi vzdělance, živí se prací svých rukou, no a co. Té slečně přeju hory aktivit, však ony ji přejdou , nedej bože aby přišla nemoc a bude vymalováno.

Neřeknu 05.03.2017

Jak všichni hned vědi, že až bude stará, tak bude litovat :D já myslím, že mnohem hůř jsou na tom staří lidé, kteří děti měli, dali jim všechno a teď tvrdnou v domově důchodců, kde se za nima rodina staví s velkým štěstím tak jednou do měsíce. Takoví lidé trpí mnohem víc, než bezdětní. Takže si ty vaše vševědoucí soudy nechce laskavě pro sebe. A sakra přestaňte jak vypatlanci používat slovo sobec v souvislosti s tím, že někdo nechce děti. Vy je chcete, protože po nich toužíte! Ale když člověk nemá v sobě žádný pudy, tak je sobec?? Ti co po dětech toužej nic neobětujou protože děti potřebujou ke svýmu štěstí. Naopak je sobecký mít hnusnou genetickou vadu a mít tři děti, kde to nedostalo jen jedno a dvě jo a od mala jsou kvůli tomu šikanovaný ve škole. Ale prostě já chci děcko za každou cenu, i když bude trpět. TO JE SOBECTVÍ!!!!

Líza Neřeknu 05.03.2017

Souhlasím,mít děti za každou cenu, přestože hrozí, že se narodí postižené, nebo že se narodí poměrně starším rodičům - to je sobecké, ale především vůči těm dětem samotným. Rodiče nejsou nesmrtelní, stárnou a v určitém věku už nemají tolik energie. Opravdu si neumím představit, že bych v 60 měla 15ti letého potomka. Za pár měsíců těch 60 mám a jsem šťastná, že děti jsou dospělé a samostatné. A souhlasím i s tím, že mít děti není povinnost, ale zásadní rozhodnutí každé ženy, pokud tedy neotěhotní a ani neví jak k tomu vlastně došlo. Rozhodně je zodpovědnější, pokud sama cítí, že prostě děti nechce - je nemít, než je tedy mít, protože to vlastně chce její okolí a tím pádem jim být špatnou matkou. Souhlasím také s tím, že mnozí sice děti mají, dají jim vše, ale končí tak, že se ti jejich "miláčci" od nich ve stáří "odstřihnou" a nemají o ně sebemenší zájem.Kdo je tedy na tom lépe? Ti co děti sice mají, ale ve stáří se k nim nechovají tak, jak se naivně domnívali - nebo ti co je nemají ? Je to velice složité a nikdy bych si nedovolila někoho odsuzovat za to, že děti mít nechce. A na tom, že mladí vůbec nepospíchají do zakládání rodin - se, bohužel, podepisuje i doba, ve které žijeme.

magg 05.03.2017

V některých věcech s ní souhlasím a chápu. Ale kolik už tu bylo žen, co tvrdily, jak nechtějí děti a po 35. roce si zoufaly, že nemůžou otěhotnět? Třeba to není její případ, ale kdo ví. Nicméně si nemyslím, že je třeba přesvědčit lidstvo o tom, že vrchol ženského života není mít dítě. Vzhledem k tomu, že z přírodního hlediska to tak je. Ono totiž je to pro ženu sice přirozené, ale to neznamená, že je to o to lehčí. Kdo tak těžký úkol nezažil ten nemůže soudit. Větší problém podle mě je, to co sama slečna řekla a to je mínění - matka = žena v domácnosti, co nedělá nic jiného než že vaří, uklízí a utírá dítěti zadek. Dítě rozhodně nebrání ženám naplnit i jiné touhy a cíle. V dnešním světě už ne. Tím spíš pokud mají podporu v podobě partnera. =) Na druhou stranu, když si žena pořídí dítě kolem 40ti let, není divu, že nemá čas ani sílu na další dobrodružství. :-p

Mirek 05.03.2017

..co je to za sobeckou obludu ..,co by jiní za to dali ,aby mohli mít dítě , naštěstí takových krkavčích žen je asi málo..

Kačka Mirek 05.03.2017

Sobecká obluda? A kolik je takových chlapských "sobeckých oblud", kteří opustí matku i s dítětem a holka "starej se". Já se na to prostě necítím.....

xyz 05.03.2017

mnoho povyku pro nic,divná žena nebude mít nikdy potomka - tím líp

Marcela xyz 05.03.2017

Souhlas...

aktinidie 05.03.2017

Je plnoletá a svéprávná, takže každý musí její rozhodnutí respektovat a pokud bude někdy litovat, tak jen vlastního rozhodnutí, takže ublížila (možná) jen sobě. Určitě je to ale mnohem lepší, než osudy dětí rostoucích bez lásky, nebo přímo nenáviděných či zanedbávaných...

Katka 05.03.2017

každého věc..je dospělá, rozhodla se.. je to i dnešní dobou, která ženám podsouvá, že s dítětem život končí..to je kec a výmluva - člověk nesmí koukat na maminkovské weby, kde si ženský jen stěžujou..aa jasně že mít dítě nemusí být hlavním smyslem a jedinou touhou života ženy..to nikdo přeci neříká..jen je mi líto těch generací jejích předků..kolik utrpení, bídy třeba museli přežít..v jakých podmínkách oni vychovali své děti jen proto, aby rod pokračoval a ona dnes mohla žít a plnit si své sny..a ona to vzdá..protože předem ví, že na to nemá? a rod nepokračuje...myslíme málo na svou minulost, na dar svých předků..žijeme jen teď a tady..sami pro sebe..to je trochu smutné..

Slávek 05.03.2017

Neodsuzujte prosím tuto ženu za to co právě udělala.Přiznala se že se necítí být matkou.Není žáden blázen,naopak je velmi zodpovědná a já si ji velmi vážím.Jednak je dnes doba velmi nejistá(válečné konflikty na mnoha místech)a než by se dívala jak jí někdo zavraždil syna,nebo znásilnil dceru,tak je lepší nemít děti.Čas všechno ukáže.Možná,že až se jí to někdy v hlavě rozleží a chtěla by dítě mít,není to problém.Může si najít přítele i s dítětem,nebo si dítě adoptovat.Mnohdy jsou cizí děti daleko lepší než vlastní,které dokáží týrat a zavraždit vlastní matku někdy pro pár korun.

Iveta Schwarzerova 05.03.2017

Bez deti to neni zivot je to radost.

Dana 05.03.2017

Kazdeho věc. .a v dnešní době je to i na pováženou. .mam děti tři. .jsem za ně rada. .souhlasím každá žena si rozhodně sama co chce

XY 05.03.2017

Nemyslím si, že aby žena která nechce děti se musí nechat sterilizovat. V budoucnu může na mateřství změnit názor.

Kliaas XY 05.03.2017

To je fakt.

Dana 05.03.2017

A proc ne?

Lumík 05.03.2017

Já se taky necítím být matkou. Prostě je to pro mě něco absolutně nepřirozeného. Nemám žádné pudy, touhy, děti mi nepřipadají roztomilé, nerozumím si s nimi, nemám na ně nervy a trpělivost, nedokázala bych se jim pořád věnovat, soustředit se na ně, odbývala bych je, nechtěla bych se s nimi mazlit, protože mi to je prostě nepříjemné. Nemůžu za to, mám to tak nastavené a se sobectvím to nemá co dělat. Prostě mi děti nic neříkají a jsem osoba naprosto nevhodná pro jejich výchovu. Vy byste nejradši každý ženský vnutili dítě, ale city a láska se jaksi vynutit nedají a děti bohužel mateřskou lásku potřebují ze všeho nejvíc. Pokud ji nedostávají, má to velmi špatný vliv na jejich další vývoj. Tak je snad i pro ty děti lépe je nemít ne? Než pak dítě, které pláče, že ho matka nemá ráda, ale hlavně, že splnila povinnost.

Rad 05.03.2017

No, pro někoho opravdu děti nemusí být smyslem života, zkrátka ho může naplňovat jeho práce nebo jiné aktivity. Já si myslím, že děti by dokonce hlavním smyslem života být neměly. Samozřejmě se to ale nevylučuje s tím je mít a s láskou vychovat. Žena si může splnit mateřskou "povinnost" a zase se věnovat sobě, svým cílům. Každopádně, když žena nechce dítě, tak se přece nemusí nechat hned sterilizovat, to mi přijde jako násilný a zbytečný zásah do těla.

Lumík Rad 05.03.2017

Já kdybych na to měla peníze, tak bych také šla na sterilizaci, protože kdyby se mi nechtěně narodilo dítě, tak by to byla velká tragédie pro všechny zúčastněné. Cpát se antikoncepcí 30 let se člověku taky nechce a jiné metody jsou nespolehlivé. Takže asi tak.

Rad Lumík 05.03.2017

No cpát se HA není podle mě dobré nikdy :) Zákonitě to v těle musí vytvořit nerovnováhu, což pak může vyústit v různé poruchy činnosti organismu. Ale s tou sterilizací... No, každý to asi cítí jinak. Já nejsem žena, takže to nedokážu posoudit z "ženského" pohledu, ale jako muži mi nedělá problém být bez sexu, takže bych to určitě radši řešil tímto způsobem.

maty 05.03.2017

Její, život, její rozhodnutí. nechápu, proč by to mělo někoho pohoršovat. nikomu tím snad neškodí, nebo ano??

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat