Džus snižuje negativní účinky jídel z rychlého občerstvení

03.04.2010 | Zajímavosti

Kdo se nedokáže vzdát nezdravých pokrmů z rychlých občerstvení, měl by si k nim dopřát alespoň pomerančový džus. Ten totiž obsahuje určité typy antioxidantů flavonoidů, které ruší negativní účinky smažených pokrmů bohatých na nasycené tuky a jednoduché cukry.

Studie z University of Buffalo sídlící v americkém státě New York prokázala, že negativní účinky volných radikálů, na něž jsou pokrmy z rychlého občerstvení bohaté, mohou být vyrušeny právě antioxidanty z pomerančového džusu. Pokud jsou konzumovány společně, pak se antioxidanty dostávají do těla ve stejnou chvíli jako volné radikály, jimž pak brání vyvolávat záněty v cévách a zvyšovat riziko mrtvice či infarktu.

Experti z University of Buffalo zjistili, že pomerančový džus je velmi bohatý na naringenin a hesperidin, látky se silnými antioxidačními účinky.

„V naší studii jsme prokázali, že pokud člověk při konzumaci potravin z rychlého občerstvení bohatých na sacharidy a tuky pije pomerančový džus, oxidační účinky volných radikálů nejsou tak silné, jako když pije vodu či slazené nápoje,“ potvrdil autor studie docent Husam Ghanim z Buffala.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Cibulačka

(1 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat