Udělejte něco pro své zdraví a pomozte lidem s poruchou srážlivosti krve!

24.03.2017 | Zajímavosti

Zveme vás na 5. ročník charitativního běhu nadačního fondu Aquapura, jehož je Bety.cz partnerem, který se koná v rámci XXIV. česko-slovenské konference o trombóze a hemostáze.

Výtěžek charitativního běhu je určen na pomoc pacientům s poruchou srážlivosti krve. Svoji účast přislíbily hráčky basketbalového týmu Hradecké lvice, které nadační fond AQUAPURA pravidelně podporují. Běh je otevřený pro veřejnost a každý přihlášený účastník dostane funkční triko.

Charitativní běh se koná ve čtvrtek 18. května 2017 od 18 hodin v Hradci Králové.


Podpořte nemocné s poruchou srážlivosti krve!

Start: TJ Sokol Hradec Králové, Eliščino nábřeží 777, na místním oválu. Trať o délce 4,5 km vede kolem řeky Labe v centru města.
Poplatek: 300 Kč/osobu (studenti 200 Kč). Poplatek lze uhradit do 11. 5. 2017 na č. ú. 246101055/0300 nebo na místě. Přihlášku s vaším jménem a kontaktem zašlete emailem do 11. 5. 2017 na info@aquapura.cz

Komu pomůžete?

Celý poplatek je věnován nadačnímu fondu AQUAPURA, který jako jediný v ČR pomáhá pacientům, jimž byla diagnostikována porucha srážlivosti krve, tzv. tromboembolická nemoc. Ta patří mezi kardiovaskulární onemocnění, která představují třetí nejčastější příčinu úmrtí v České republice a v dalších rozvinutých zemích. Je způsobena porušením rovnováhy mezi tvorbou a rozpouštěním drobných sraženin v krvi. Projevuje se žilní trombózou, tedy vznikem krevní sraženiny, která se může uvolnit do krevního řečiště a způsobit embolii, jež může skončit až úmrtím. Nejčastěji jsou výskytem trombu postiženy žíly v dolní končetině. Vytvořit se ale může také v horních končetinách nebo jinde v žilním systému.

Prevencí tromboembolie je zdravý a aktivní styl života s dostatkem pohybu včetně dodržování pitného režimu. Mezi nejvíce ohrožené patří lidé v produktivním věku. Rizikových faktorů onemocnění je celá řada a patří mezi ně především obezita, věk, nádorová onemocnění, imobilizace, operace nebo užívání některých léků.

Přihlaste se na charitativní běh na pomoc pacientům s tímto onemocněním. Těšíme se na vás a děkujeme, že pomáháte s námi!

Více informací na: www.aquapura.cz a www.hemostaza2017.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

14 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:00
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:56
218 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat