Umírající lidé jsou překvapivě velmi šťastní

Lidé, kteří umírají, jsou překvapivě šťastnější, než si myslí ti, před nimiž smrt bezprostředně nestojí. Spousta lidí očekává, že smrt provází úzkosti a umírání je procesem nešťastným. Jenže v momentě, kdy člověk smrti skutečně čelí a zbývají mu hodiny do konce života, je překvapivě poměrně šťastný.

Psychologové ze Severní Karolíny srovnali to, co lidé očekávají, že budou cítit a vnímat před smrtí, s tím, co umírající skutečně vnímají a cítí.

Umírající versus okolí

Lidé, kteří neumírají, o této fázi života uvažují jako o negativní a nepříjemné fázi. Ti, kteří už svůj život končí, ale vnímají celý stav mnohem pozitivněji.

„Když si představíme naše emoce v momentě, kdy se blíží smrt, myslíme většinou na smutek a hrůzu. Ale vyšlo najevo, že umírání je mnohem méně smutné a ohrožující, ale je naopak mnohem šťastnější, než si myslíme,“ tvrdí Kurt Gray z University of North Carolina.

Láska a pochopení

V představivosti je smrt většinou spojována se strachem a negativními emocemi. Ale poslední slova umírajících a pacientů se smrtelnými chorobami jsou plná lásky, otevřenosti vůči druhým, pochopení a duchaplných myšlenek.

„Současné zdravotnictví je zaměřeno na to, aby se smrti vyhnulo, vyhýbání se smrti je motivováno tím, že smrt vnímáme jako hrozivou a tragickou,“ dodává doktor Gray.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat