Nejhorší pasažéři v letadle. Určitě je potkáte i letos

Chystáte se na dovolenou do exotické země a čeká vás pár hodin v letadle? Pak se jistě na jeho palubě setkáte s milými spolucestujícími, kteří mají jako vy jediný cíl – doletět z místa A na místo B. Ovšem pak se také setkáte s pasažéry, na které ještě dlouho nezapomenete.

Možná už máte letošní dovolenou za sebou, a tak možná v následujících řádcích poznáte některého ze spolucestujících vašeho letu.

Malý nevychovanec

Pokud s vámi cestují v jednom letadle rodiče s miminkem či batoletem, je jasné, že se takto malým dětem nejspíš nebude let líbit. Ovšem s tím nemůžete nic dělat ani vy, ani jeho rodiče. A proto je nutné zachovat klid. Však vy byste také plakali, kdybyste v tak raném dětství museli překonávat všechny nástrahy vzletu či přistání (i dospělého například bolí uši). My máme na mysli spíše dítě, které už je o dost větší (třeba osmileté či starší) a které se po celou dobu chová… no prostě jako pořádný nevychovanec. Křik, kopání do okolních sedadel, neustálé pobíhání… To i zarputilí milovníci dětí kroutí nechápavě hlavami.

Škatulata, hýbejte se

Ano, stane se, že lidé skončí v letadle odděleni od svých blízkých, a tak na palbě začne závod o to, kdo uprosí svého souseda, aby si vyměnil místo s jeho drahou polovičkou. Jistě, většinou není důvod jim nevyhovět, nicméně pokud jste si například schválně zajistili místo u okénka nebo do uličky, pak je taková žádost málo příjemná. Věřte, že neexistuje žádný zákon, dokonce ani ten z oblasti etikety, který by říkal, že musíte vyhovět! Ani tehdy, když si budete muset vyslechnout, jak jste nepřející.

Cizí hlava v obličeji

To si tak v klidu sedíte, čtete nebo koukáte na film, a najednou se vám prakticky pod bradou objeví cizí hlava. Ano, váš spolucestující před vámi se prostě z ničeho nic rozhodl, že si sklopí sedadlo do pohodlnější polohy, ovšem aniž by vás na to upozornil či se zeptal, zda vám to nevadí. Většinou se nestane nic hrozného, ale pokud jste měli například něco položeného na sklápěcím stolku, pravděpodobně se to právě kutálí směrem do dáli…

Nekonečný vypravěč

Zatímco většina pasažérů si v letadle všímá sama sebe, čte si, poslouchá hudbu nebo sleduje film, někteří lidé mají pocit, že šestihodinový let je ideální příležitostí, aby vám převyprávěli svůj životní příběh. Od narození a se všemi detaily. Co na tom, že se vidíte poprvé a vy byste mnohem raději mlčeli.

Kdo si sundal boty?

Především při dlouhých letech se většina lidí snaží udělat si pohodlí. To je samozřejmě pochopitelné. Ovšem když si sundá boty váš soused, který má evidentně potíže s hygienou nebo se mu jen nadměrně potí chodidla, může se let proměnit v malý horor. Co teď? Málokdo najde dostatek odvahy šiřitele odéru vyzvat, aby se zase laskavě obul. Na pomoc si můžete vzít letušku, které někde vskrytu vysvětlíte problém a ona se o zbytek postará.

Šiřitel nákazy

Že je někomu v letadle špatně, protože prostě nesnáší létání, to se občas stává, a i když to pro vás ani pro něj není nic příjemného, obvykle není důvod k obavám. Ovšem pokud váš soused chrchlá na celé kolo, jako by měl přinejmenším tuberkulózu, to už není nic pěkného. Zejména probíhá-li zrovna chřipková epidemie a vám je jasné, že máte vedle sebe nejspíš někoho hodně infekčního…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat