Nikdo na sociálních sítích netouží po fotkách z vaší dovolené

Taky se nemůžete dočkat, až se na sociálních sítích pochlubíte záplavou dokonalých snímků z dovolené? Pak si zaděláváte na to, že vás přátelé z této sociální sítě přestanou sledovat. Příspěvky tohoto typu totiž netouží na své stěně sledovat vůbec nikdo. Tvrdí to sociologové na základě nového průzkumu.

Studii si nechala vypracovat britská pojišťovací společnost Aviva. Z ní vyplývá, že téměř osm z deseti uživatelů Facebooku nejvíce otravují snímky z dovolené, na nichž se přátelé vystavují před odchodem na party, s koktejlem či v milostném objetí na pláži.

Pokud se chce někdo chlubit snímky z dovolené, měl by tak činit vždy jen na vyžádání v přímé komunikaci s druhým tváří v tvář.

„Třiasedmdesát procent dotázaných potvrdilo, že je vždy znechutí a napruží, když na Facebooku jejich přátelé vystavují fotky z dovolené,“ uvedl mluvčí společnosti Aviva.

Paradoxně sedmasedmdesát procent uživatelů Facebooku snímky z dovolené na svém profilu na Facebooku zveřejní.

„Dovolená je pro mnohé chvílí, kdy jednoduše vypnou a odpočívají, ale rozhodně se to netýká sociálních sítí. Dávno jsou pryč ty doby, kdy lidé viděli své záběry z dovolené až dlouho po ní u fotografa. Dnes sdílíme vzpomínky na dovolenou ve chvíli, kdy probíhají, a navíc tím krmíme široký okruh přátel a příbuzných,“ dodal Adam Beckett ze společnosti Aviva.

Nejen fotky...

Ovšem nejen fotky z dovolené dokážou vašim facebookovým přátelům zvednout tlak (ovšem nikoli náladu). Co dalšího raději nesdílet?

Vyznání lásky

Partnerovi není třeba na zeď publikovat obří blikající srdce a text ve smyslu „Miluju tě čumáčku, jsi pro mě všechno, lásko, miluju tě!“ To si nechte na nějakou soukromou příležitost. Vašich 258 facebookových kamarádů to vážně nezajímá. Opravdu ne.

Co právě děláte (pokud to není něco zásadního)

„Klidný večer s miláčkem u vínka.“ A zase – to skutečně nikoho nezajímá! Kdybyste jako dobrovolníci pomáhali uprchlíkům nebo třeba v domově pro seniory, to by bylo něco jiného. Ale že děláte něco, co běžně dělá většina lidí, nestojí ani za těch několik písmen.

Domlouvat si setkání apod.

Nepleťte si facebookovou zeď se zprávami. Pokud si smlouváte schůzku, napište si zprávu. Dotazy typu „Tak v kolik se dneska sejdeme?“ na zeď nepatří (už jen proto, že váš protějšek nemusí být právě nadšený, že 320 lidí ví, kdy odejde z domova).

Stěžovat si na kolegy/nadřízené

Pamatujte, že i když máte profil zabezpečený, jak jen to jde, stejně se informace o vašich stížnostech/pomluvách vždycky dostane k těm, o nichž píšete. Vždycky.

Snímky jídla

Tak zaprvé – nikoho nezajímá, jak vypadá něco, co právě jíte (ani to, že vůbec jíte, to přece dělá každý). A zadruhé – vyfotit večeři tak, aby i na obrázku vypadala aspoň z poloviny tak chutně jako na vašem talíři, je nemožné.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat