Muži konzumující hodně zeleniny voní ženám mnohem svůdněji

Řada mužů si spojuje s konceptem mužnosti konzumaci masa. A tak se cpou steaky a uzeninami v domnění, že budou působit mužněji. Ale rozhodně tím nezvýší svou přitažlivost v očích žen jako muži, kteří milují saláty a ovoce. Naopak jedinci, kteří výrazně zvýší konzumaci syrové zeleniny a ovoce, produkují s potem tělesný pach, který je pro ženy neodolatelný.

Ženy doslova šílejí po potu mužů, kteří konzumují veliké množství syrové zeleniny a ovoce.

Muži holdující bílkovinám si nemusejí zoufat. Nejsou sice takovými jedničkami jako jejich zeleninoví sokové, ale na druhou stranu voní ženám příjemněji než milovníci sacharidů.

Právě konzumenti sacharidů vydávají pro ženy nejodporněji páchnoucí pot.

„Víme už nějakou dobu, že tělesný pach je důležitou součástí přitažlivosti zvláště u žen. V našem experimentu ženy dávaly přednost výrazně potu, který produkovali muži konzumující spoustu zeleniny a ovoce,“ tvrdí doktor Ian Stephen z Macquarie University v Sydney.

Zelenina a ovoce dodávají mužskému potu květinové, ovocné a sladší tóny, které jsou ženami vyhledávané.

Na co si dát pozor?

Pach potu je ovlivněn stravou jak u mužů, tak i u žen. Které potraviny zaručí, že si od nás budou lidé spíše odsedat a měli bychom se jim tedy vyhnout v situacích, kdy potřebujeme vonět?

Alkohol

Větší množství alkoholu zapříčiní změnu pachu moči i potu. A rozhodně ne k lepšímu. Charakteristický pach člověka, který se vrací z večírku, známe jistě každý…

Chřest

Chřest je pověstný tím, že po jeho konzumaci změní pach především moč. Může za to merkaptan, tedy látka, již výhonky obsahují. Jejím trávením vzniká charakteristický zápach.

Káva

Ano, je to tak. I milovníci káva voní jinak než lidé, kteří se tomuto nápoji vyhýbají.

Kari, fenykl a kmín

Všechna tři koření jsou velmi aromatická – a toto aroma (bohužel už v ne tak lákavé podobě) může přetrvávat v našich pórech i několik dní po konzumaci jídel s těmito pochutinami. Mimochodem, studie Kalifornské univerzity dokonce tvrdí, že pokud si kořeněná jídla dopřává těhotná žena, může jimi ovlivnit přirozenou vůni svého dítěte…

Červené maso

Milovníci masových pokrmů v porovnání s vegetariány mají silnější tělesný pach. Podle vědců bude nejspíš na vině pomalejší trávení masa (v porovnání se zeleninou a spol.), které tak zůstává v našem organismu déle a má spíš možnost náš odér ovlivnit.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat