Fotky jako modelka. Každý může být fotogenický

Prohlížíte si album z dovolené a přemítáte, jak je možné, že všichni vaši příbuzní či přátelé vypadají na fotkách jako modelky a modelové, zatímco vás objektiv většinou zachytí s přinejmenším neobvyklým výrazem? Pak pro vás máme pár tipů, jak být příště za hvězdu každého snímku!

Předně je třeba říci, že každý je k sobě až přehnaně kritický, a tak se sami sobě na fotkách většinou nelíbíme, i když k tomu neexistuje žádný objektivní důvod. Nicméně pokud máte pocit, že na své fotogeničnosti musíte zapracovat, poradíme vám, jak na to.

Na sýr zapomeňte

Pamatujete, jak nás vždycky fotograf při hromadném focení na konci roku nabádal, abychom řekli „sýr“, a on pak v inkriminovanou chvíli stiskl spoušť? No možná je to důvod, proč školní fotografie vypadají tak, jak většinou vypadají. Mnohem přirozenější je prostě použít úsměv, jímž se například obracíme na někoho, koho rádi vidíme. Nucený smích zaručí, že budeme na fotce vypadat, jako by nám ztuhly všechny svaly v obličeji…

Vsaďte na oči

Co dodá nejlepší výraz naší tváři? No přece naše oči! Pokud se díváte do objektivu, zkuste je mírně přimhouřit (ale ne moc). To abyste nevypadali „vykuleně“. Do „mhouření“ zapojte spíše spodní víčka než horní, ta se naopak snažte mít uvolněná. Váš pohled získá na zajímavosti!

Zapojte ruce

„Tady si stoupni a já tě vyfotím.“ Zadání jednoduché – prostě stojíte, díváte se do objektivu… Jenže co s rukama? Podél těla? To nevypadá moc uvolněně. V bok? To zas není příliš přirozené. Pokud můžete například něco držet (sluneční brýle, kabelku, lahev s vodou… vždycky se něco najde), využijte toho. Nebo si můžete strčit ruce do kapes, pokud toužíte po nějaké ležérnější fotce.

Těžko na cvičišti…

Myslíte, že modelky a celebrity mají focení prostě v těle? Ale kdepak! Mají za sebou hodiny tréninku, během něhož si nacvičují správné pózy, pohledy, úsměvy… Nepotřebujete k tomu žádné extra vybavení. Vystačíte si s obyčejným zrcadlem. Alespoň sami přijdete na to, v jaké pozici a s jakým výrazem se sami sobě líbíte.

Lepší strana

Všimněte si, že většina hvězd se nikdy nefotí tak, že by stála přímo natočená čelem k objektivu. Spíš se natáčejí lehce bokem, případně mají trochu nakloněnou hlavu. To proto, že prakticky nikdo nemá stoprocentně souměrný obličej, a zjednodušeně se dá říci, že jsme z jedné strany o něco fotogeničtější. Tak zjistěte, která strana je ta vaše, a tou se k fotografovi natáčejte. Správné naklonění hlavy navíc pomůže zamaskovat třeba náběh na dvojitou bradu nebo nesouměrný nosík.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat