Usměvavý obličej působí odpočatě a zdravě. Proto je tak atraktivní

Atraktivita nestojí na obličeji bez vrásek, ale na tom, který se umí přirozeně a uvolněně – bez falešných křečí – usmívat. Tvrdí to velšští psychologové s tím, že se opírají o důkazy experimentálních výzkumů. A zcela kontraproduktivní je podle nich právě botox. Ten totiž dává obličeji nepřirozeně mrtvolnou vizáž neschopnou přirozeného úsměvu.

Jenže právě přirozený úsměv je tím, co činí člověka atraktivním, protože působí jako jedinec zdravý a plný energie.

A úsměv je dokonce přitažlivější než správná tělesná hmotnost nebo make-up.

„Úsměv je opravdu tím nejpřitažlivějším doplňkem člověka. Prokázali jsme, že obličeje vypadají zdravěji, když se usmívají… a je jedno, jestli je to muž, nebo žena. Také jsme zjistili, že tento efekt se zvyšuje s věkem, mladší dospělí vypadají o něco zdravěji, když se usmívají, ale starší jedinci vypadají výrazně zdravěji, když se usmívají,“ tvrdí doktor Alex Jones ze Swansea University.

Lék na depresi

Že úsměv prospívá svému nositeli, to je stará známá věc. Ovšem tím, že se budete usmívat, můžete pomoci i svému okolí! Doktor Javier Elkin a profesor Parashkev Nachev z University College London věří, že právě koukání na usměvavé tváře nakazí lepší náladou jedince, kteří trpí slabou až mírnou formou depresí.

A vytvořili dokonce aplikaci Pocket Smile (Úsměv v kapse), která má pomoci lidem zvedat náladu, když je jim úzko. Stačí se na ni podívat a ona přehraje spousty smějících se obličejů. Výstupy z aplikace slouží dalšímu psychologickému výzkumu doktora Elkin a profesora Nacheva.

„Nakažlivost emočních stavů je základní znak lidské bytosti. Mozek se neustále snaží předpovědět, co se bude dít dál,“ vysvětluje profesor Parashkev Nachev.

„Vím, že je smích nakažlivý. Ale je také tato emoce nakažlivá? Je štěstí nakažlivé? To chceme odhalit. Když vidíte někoho se smát a snažíte se vědomě nesmát vůbec a udržet si neutrální obličej, brzy to začne být dost divné. Mimikry jsou nám velmi vlastní,“ dodává doktor Elkin.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

42 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:19
21 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:17
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat