Duben je měsíc čarodějnic, nových začátků a zázraků

18.04.2010 | Zajímavosti

Pokud jste nespokojená se svým vztahem, prací, nebo prostě celkově se svým životem, je pro vás duben tím ideálním měsícem vše změnit. V dubnu se dějí zázraky a kouzla. Duben je měsícem, kdy je nejlepší začít znovu.

V měsíci dubnu se v přírodě kolem nás odehrávají dramatické změny! Počasí je konečně hezké a k životu se probouzejí rostliny i zvířata. Ptáci se vracejí z teplých krajin, stavějí si hnízda a slyšíme jejich štěbetání. Ze svých zimních úkrytů vylézá nejen hmyz, ale také hadi a žáby, což jsou zvířata odedávna spojena s čarodějkami a magií. Na stromech se objevují květy a na sklonku dubna také první mladé listy. V čerstvé trávě můžeme najít hojnost květů, z nichž mnohé patří mezi léčivé a čarovné byliny, které jsou důležitou součástí magických lektvarů. Každý, kdo někdy měl zahradu, ví, jak důležité je toto období – právě teď se rozhoduje o budoucnosti celé úrody, a tím i o osudu, který nás čeká další rok. Duben je však charakteristický proměnlivým a nevyzpytatelným počasím a každý sebemenší mrazík může znamenat pohromu!

TIP: Zjistěte co připravily hvězdy na měsíc duben právě pro vás.

Mágové a čarodějové vědí, že všechno na světě je spojené se vším a že od sebe nemůžeme oddělovat jevy, které přicházejí společně, i když spolu zdánlivě nesouvisejí! To, co se odehrává v přírodě na jaře, má velký vliv i na naše osudy. Možná jste si již někdy všimli, že nejvíce změn v lidských životech se odehrává právě v jarních měsících. Stojíme na začátku bouřlivého období, které nám přinese hodně změn a novinek. Duben se začíná pod vládou ohnivého znamení Berana – prvního znamení zvěrokruhu, které představuje nespoutanou energii a šanci pro nové začátky. Pokud se nechceme nechat svým osudem zmítat, ale rádi bychom ho ovlivnili, právě teď je ten správný čas! Následující znamení Býka, do kterého vstupuje Slunce 21. dubna, ovlivňuje náš život v hmotném světě, proto máme právě v tomto měsíci jedinečnou šanci proměnit to, po čem toužíme, v realitu! Je to nejlepší čas pro čarování, kterým si zajistíme úspěch v následujícím roce. Rovněž je ideální čas pro začátky nových projektů a pro rozhodnutí o velkých změnách v životě.

Především závěr dubna je v lidových zvycích a pověrách nerozlučně spjatý s čarodějnicemi. Zlé síly měly mimořádně velkou moc v období ode dne svatého Jiří až do filipojakubské noci, kterou známe také jako pálení čarodějnic. Bylo nevyhnutné chránit se před nimi – a k tomu slouží řada magických opatření. Před působením bosorek nás ochrání ostré předměty, nošení amuletů z čarovných bylin a jejich věšení na domy, hluk, ale také oheň. Vyvrcholením těchto ochranných opatření je pálení vater o noci čarodějnic, tedy v předvečer prvního května. Kdo projde mezi dvěmi vatrami, ten má na celý rok zajištěno zdraví a ochranu před zlými silami. Toto se vztahuje nejen na lidi, ale také na dobytek, který byl v této době poprvé v roce vyháněn ven na pastvu. Ve větší vzdálenosti od bezpečí domácího hospodářství by mu jinak mohlo lehce hrozit uhranutí! Nesmíme zapomenout, že tento večer plný kouzel se také spojuje s veselostí a nevázanou zábavou a patří neodmyslitelně milencům a milostné magii!

Chcete se dozvědět o vlivu měsíce dubna na vaši psychickou a fyzickou pohodu? Volejte kartářku Danielu, která pro vás tento článek připravila.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat