Vášnivý cucflek na krku může skončit i smrtí

03.12.2017 | Zajímavosti

Většina lidí se podlitinám na krku vzniklým sáním partnerovými ústy vyhýbá. Těžko se zakrývají a před kolegy v práci či příbuznými působí rozpaky na obou stranách. Jenže lékaři z Mexika a Nového Zélandu vědí o daleko fatálnějších následcích. Tento "cucflek", jak se podlitině říká, totiž může být zdrojem smrtící krevní sraženiny.

Loni v Mexico City se jistý sedmnáctiletý Julio Macias Gonzalez nechal ústy protějšku takto označkovat, zřejmě mu to působilo rozkoš. Jenže sání bylo tak intenzivní, že v krční tepně vznikla sraženina, která pak doputovala do mozku, tam způsobila rozsáhlou mrtvici a skončila smrtí.

Juliova přítelkyně sice zavolala sanitku, ale na záchranu už bylo pozdě a incident se dostal do lékařských věstníků jako neobvyklá případová studie.

Ale není to rozhodně poprvé, kdy sání krku při sexu vede k vážným zdravotním následkům. V roce 2011 čtyřiačtyřicetiletá žena z Nového Zélandu ochrnula na levou ruku, když ji partner takto dráždil. Tehdy krevní sraženina také způsobila mrtvici, ale jen malého rozsahu, takže došlo k ochrnutí levé paže. Lékařské vyšetření potvrdilo poškození cévy v krku, která vede krev do mozku.

Co s ním?

Většina z nás samozřejmě z cucfleku na krku nezemře ani neochrne. A tak se nejspíš s nějakým občasným znaménkem, které vznikne v rámci milostné hry, budeme muset smířit. Jenže co když se nám tahle ozdoba na krku vůbec nehodí? Dá se vůbec nějak urychlit jeho hojení?

Ledujte

V prvních 12 hodinách od vzniku bude vaším největším spojencem led. Pravidelně ho na postižené místo přikládejte. Chlad sníží průtok krve místem a pomůže „opravit“ poškozené cévy v pokožce. Nemáte-li po ruce led, dejte do lednice vychladit lžíci a přikládejte ji na modřinu lásky.

Zahřívejte

Nyní proces otočte – chlad by mělo vystřídat teplo. Po 12 hodinách už jsou cévy zahojené, na řadu přichází v místě vášnivého „polibku“ pořádně rozproudit krev. Nahřejte měkký ručníček a přitiskněte jej na modřinku.

Masírujte

Nyní postižené místo jemným tlakem masírujte – neměli byste cítit bolest, důležité je také neporušit pokožku (i ona dostala zabrat). Masírujte lehkými krouživými pohyby, postupujte od středu ke krajům modřiny. Ideální je pro masáž mátový esenciální olej, který zmírňuje zarudnutí.

Uvařte si kávu

Káva je skvělým prostředkem, jak rozproudit krev. Takže si v klidu sedněte a vychutnejte si svůj šálek.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat