Zlozvyky, kterými si pošlapáváte vlastní štěstí

Máte poslední dobou pocit, že se vám nic nedaří, že se na vás svět neustále mračí a že prostě nejste šťastní? Možná se vám osud rozhodl postavit do cesty nějaké překážky, ale možná se na věci okolo sebe díváte až moc černě. A štěstí od sebe nevědomky odháníte. Které návyky vám ho spolehlivě sabotují?

Odpustit a zapomenout? Nikdy

Člověk by měl být schopný odpouštět ostatním křivdy, kterých se na něm dopustili. I když to zní jako prázdná fráze (každý máme jistě v okolí někoho, kdo nám ublížil tak, že si nedovedeme představit, že bychom mu odpustili do konce života), má to něco do sebe. Na světě totiž není člověk, který by někomu neublížil a na kterém by se nikdy nikdo ničeho špatného nedopustil. Jenže pokud budete odmítat byť jen myšlenku, že byste měli druhému odpustit i nějakou maličkost, váš život bude protknutý záští. Tím si ale štěstí nepřivoláte, naopak...

Kdo je víc než já? Nikdo

Lidé, kteří se na sebe nedívají s potřebným nadhledem, berou příliš vážně celý svůj život a vše, co je kdy potká. Jenže když se neumíte absurditě vlastního života zasmát (a nedej bůh, abyste přistihli někoho, kdo to udělá za vás), nemůžete z něho cítit takovou radost jako lidé, kteří to dokáží (stačí jim totiž mnohem méně, aby byli šťastní). Neberte sami sebe tak vážně, uvidíte, že vám bude hned mnohem lépe!

V čem jsem dobrý? Nevím

Všimli jste si někdy, jak snadno vyjmenujete seznam svých nedostatků, ale když máte říci, v čem jste dobří nebo jaké jsou vaše silné stránky, hodně dlouho přemýšlíte, než něco řeknete? Chyba! Nedostatek sebevědomí vám rozhodně neprospívá. A když nevěříte sami v sebe, nemůžete být nikdy spokojení, a tedy ani šťastní. Zkrátka si víc důvěřujte!

Radost z druhých? Nemám

Jak prožíváte úspěchy druhých? Radujete se upřímně s nimi, nebo ve vás hlodá závist a nejraději byste se někam zavřeli a tiše plakali nad tím, jak vám se nikdy nic nepovede, zatímco všem okolo se tak daří? Možná je na čase uvědomit si, že úspěch jiného člověka není neúspěch váš. A že když s někým upřímně sdílíte radost, budete šťastnější i vy.

Co si myslí druzí? Nic

Je sice hezké, pokud se člověk snaží každému vyhovět a být s každým zadobře, ale pokud tak činíte jen proto, aby si o vás vaše okolí myslelo jen to nejlepší, nikoli abyste byli šťastní vy, není to dobrá strategie. Zabývat se až příliš tím, co o vás říkají druzí, je cesta do pekel, nikoli ke štěstí. Stejně se nikdy nezavděčíte všem. A pokud nejste někomu sympatočtí, není to vaše vina, ale jeho. Tak proč se tím zbytečně trápit?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat