Důvody, proč je jaro naprosto báječným obdobím

Zima jistě má své fanoušky, nicméně tolik oblíbené jaro se blíží. Proč je právě tohle období absolutně báječné? Nadechněte se a přivítejte život ve všech jeho podobách!

Astronomové vypočetli počátek jara v roce 2018 na 20. března. Jarní rovnodennost přitom nastává v 17 hodin a 15 minut. Proč se na tuhle dobu nesmírně těšit?

Teploty tak akorát

Osa Země je v úhlu mezi její nejbližší a nejvzdálenější polohou od Slunce, když jsou teploty extrémní. Klima je tedy akorát. Konečně můžete vynechat zimní vrstvy oblečení a zbavit se rukavic i šál!

Delší dny

Po jarní rovnodennosti, kdy je obzor Země dokonale sladěn se Sluncem, se začínají prodlužovat dny. To znamená, že máte více času na sebe a svoje koníčky. Život se zase pomalu vrací ven.

Návrat zvířat

Mnoho druhů zvířat migrovalo na jih. Ale teď vám začnou dělat společnost. Neexistuje přímočařejší indikátor jara než ptáci, kteří létají kolem vašich oken.

Lepší nálada

Expozice slunečního záření zvyšuje hladinu hormonu serotoninu v mozku, což znamená dobrou náladu a pocity štěstí. Už žádné splíny ze tmy a krátkých dní!

Kvalitnější spánek

Slunce zároveň snižuje chemický melatonin v těle během dne a naopak jej zvyšuje v noci. Díky tomu se připravte na kvalitnější spánek!

Veselejší barvy

Je úžasné, co pro rostliny a trávu může udělat trochu slunečního světla, vlhkosti a teplé půdy. Rostliny přeměňují sluneční světlo na energii a produkují pigmentový chlorofyl, který je mění na zelenou. A to je tak příjemné sledovat! Ostatně, studie z roku 2012 zjistila, že lidé, kteří se pár minut denně dívají do zeleně, mají kreativnější nápady.

Vůně

Po měsících útlumu začínají kvést barevné květy, které signalizují včelám, že jsou připraveny k opylování. A věda dokazuje, že když se za zmíněné květiny zadíváte, můžete být šťastní. Jarní žluté květy totiž podle vědců povzbuzují dobrou náladu.

Absence námrazy

Žádné seškrabávání námrazy z předního skla, žádné zahřívání motoru. Cesta do práce je zase o něco snazší a rychlejší!

Přirozený dopink

Sluneční světlo podporuje produkci vitaminu D3, který udržuje vaše kosti silné. Porce vitaminu bez práce? A proč ne?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat