Situace, kdy pořídit si tetování není dobrý nápad

Tetování je dnes poměrně rozšířenou módní záležitostí. Jenže na rozdíl od jiných módních trendů po něm člověku zůstane „památka“ na celý život. Důvodů, proč se lidé nechávají tetovat, je ale mnohem víc než jen prostý fakt, že je to „zrovna in“. Ovšem v některých situacích by si to měli spíše rozmyslet.

Kdy není právě nejvhodnější si tetování pořídit?

Hele, salon, zajdeme tam

Spousta lidí se nechá k tetování přesvědčit třeba na dovolené, kdy jsou uvolnění, v dobré náladě a tetování jim prostě přijde jako skvělý nápad. A tak se nechají nalákat do prvního tetovacího salonu, aniž by si ale o něm zjistili jedinou informaci. To ovšem nemusí končit dobře. Ačkoli většina studií používá jednorázové jehly a dodržuje hygienické zásady, v některých exotičtějších zemích to tak být nemusí. A tak nejenže si můžete odvézt z dovolené nepovedené tetování, ale také nepříjemnou a mnohdy vážnou zdravotní komplikaci. S tatéry a jejich salony je to trochu jako s lékaři, ke kterým se chystáte na nějaký zákrok. Na operaci byste určitě nešli do nějaké špinavé ordinace k někomu, o kom si nejste jistí, že má opravdu lékařský titul…

Nudím se, nechám se tetovat

Pro spoustu lidí bylo tetování jakýmsi impulzem, nápadem, který prostě okamžitě proměnili ve skutečnost. Ovšem je třeba říci, že právě tihle lidé pak často svého rozhodnutí litují. Tetování je na celý život, což znamená, že je třeba si ho důkladně promyslet. Opravdu z něho budete nadšení i za 10 let? Jistě, za určitých podmínek se dá tetování odstranit, ale není to ani levná, ani příjemná záležitost… Takže rozmýšlejte poctivě!

Je mi jedno, co si myslí okolí. Někdy…

Pokud budete mít tetování na viditelném místě, bude pravděpodobně přitahovat pohledy vašeho okolí. A ne vždy se setkáte s nadšenými či pochvalnými reakcemi. S tím je třeba počítat. Pokud se ale bojíte, co by na vaše rozhodnutí zkrášlit své tělo permanentním inkoustem řekli třeba vaši nejbližší nebo zda by vás třeba neodsoudili kolegové v práci, ještě si své rozhodnutí promyslete. Tetování bude přitahovat pozornost celý váš život!

Zase na mě něco leze

Jste objednaní do tetovacího studia, ale cítíte, že vás bolí v krku, máte ucpaný nos a možná i teplotu? Tak pěkně vezměte telefon a tetování zrušte. Infekce totiž může ovlivnit hojení tetování, může způsobit lokální alergickou reakci na inkoust… Zkrátka je moudřejší proceduru odložit do doby, než budete zase jako rybičky.

Jsem do něj tak zamilovaná

Každý tatér vám potvrdí, že nechat so vytetovat na tělo jméno partnera či partnerky může skončit docela bolestivě. Těch případů, kdy museli tetování opravovat, aby jméno zamaskovali, je jistě celá řada. Vždyť i mezi celebritami je spousta těch, kteří taková tetování řešili. Johnny Depp, Kaley Cuocco, Angelina Jolie… Také oni si mysleli, že jim jejich láska vydrží až do smrti, což stvrdili inkoustem v kůži. A bohužel se mýlili… Neopakujte jejich chyby a raději svou lásku dejte najevo jinak.

A proč se ucházíte o místo v naší firmě

Ačkoli na tetování dnes není nic divného a společnost „obrázky na kůži“ nepovažuje za něco, co by vás v jejích očích diskvalifikovalo, některé konzervativní firmy mohou mít k viditelnému tetování (na obličeji, krku, hřbetu ruky apod.) jisté výhrady. A tak víte-li, že se chystáte měnit zaměstnání, zkuste s tetováním počkat. A pokud už nějaké máte, zkuste ho při pohovoru zakrýt (pokud to jde, samozřejmě).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat