Největší zlozvyky za volantem. Ve kterých se poznáte?

04.06.2018 | Zajímavosti

Každý řidič má svůj osobitý styl, jakým brázdí silnice a ovládá své auto. Někdo používá ruční brzdu na každém semaforu, někdo zase stále troubí, ale jsou věci, které má mnoho řidičů společných. Jaké největší zlozvyky se mezi řidiči vyskytují?

Nadáváme

Nemusíme nutně klít, aby se daly hlasitější výroky za volantem považovat za nadávání, ale mnoho z nás si často při jízdě uleví na adresu někoho, kdo zrovna neřídí podle našich představ. O to horší situace nastává, když pravidelně vozíte vaše děti a po cestě ze školky hlasitě předjedete pět „idiotů“, dva „pitomce“ a vytroubíte „neschopnou blondýnu“. Pak se nemůžeme divit, že naše robátka nosí ze škol poznámky, kterak nadávají svým spolužákům do podobných „pilotů“.

Píšeme esemesky

Divili byste se, jak často je na silnicích k vidění vůz, který jede chvíli levými koly v protisměru a pak pravými div nesjede do škarpy. Takovéto šněrování je typickým znakem notorických smskářů. Je až k neuvěření, kolik nehod je způsobeno právě nevěnováním se řízení z důvodu psaní sms nebo telefonování.

Líčíme se

Tohle je záležitost ryze ženská, ale také bohužel velmi častá. Klasický obrázek, kdy se žena stojící na červené snaží dohnat ranní údržbu a nevšimne si, že semafor změnil barvu na zelenou. Ostatní troubí, řidička panikaří, šminky létají vzduchem a následně občas i plasty z okolních aut. Tak rtěnky do tašek a držte se volantu.

Nepoutáme se

Nejen, že se mnoho řidičů nepoutá, ale ještě má natolik drzosti, že „balamutí“ systém, který hlásí, že řidič není připoután tím, že pás zapínají za svými zády, nebo sponu jednoduše koupí samostatně, připnou ji nadobro, a pás nepoužívají už vůbec. Podle průzkumů se při řízení nebo na místě spolujezdce nepoutá až 30 % Čechů. Přitom je riziko úmrtí při případné nehodě až 6krát vyšší.

Kouříme

Než kuřák najde své „nádobíčko“ a zapálí si, uběhne zhruba 18 vteřin. Po tu dobu se řidič věnuje řízení jen minimálně, i když si myslí, že se plně koncentruje. Kromě toho je kouření v autě tou nehorší možností, jelikož množství škodlivých látek je mnohonásobně vyšší, než obvykle. Vystavujete se tím nejen nebezpečí dopravní nehody, ale i rychlejší rakovině. O tom, že mnoho řidičů kouří v autě i za přítomnosti svých dětí ani mluvit nebudeme.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat