Komentáře k článku

vera 29.08.2018

Kdo byl na Slovensku a neochutnal halušky? Na celém Slovensku se halušky také nedělají, pokud myslíte ty s bryndzou. Slováci totiž říkají "haluška" všemu, co je něco jako noček. Jsou i pečeňové halušky - naše játrové knedlíčky, oni je vykrajují lžící, nebo krupicové halušky - krupicové nočky do polévky. V červenci jsem byla v Polsku, někde nad Krakovem a jídla tam měli výborná. A ta paní, co říká, že není "gurmán", no to je doslova "žrout". Labužník, znalec dobrého jídla a dobrého pití je "gourmet", čteno "gurme". No a do Japonska se zatím běžně davově nejezdí, takže jejich speciality neznám. Všude, kde jsem byla, tam mi chutnalo. Nejsem totiž ten čecháček, který se diví, že v Bulharsku se nevaří svíčková. Nebo že Maďaři nezahušťují "guláš". A nejsem přesvědčena o tom, že "co česká žena, do dobrá kuchařka".

ovace 27.08.2018

Nerad zkouším nové věci

helus 27.08.2018

Nejraději mám naši kuchyni.

vivi11 27.08.2018

halušky mám moc ráda

Gallaxy 27.08.2018

Nejsem gurmán a mám ráda jednoduché chutě, takže většinou skončím u zeleniny a steaku :D Jo a úplně nesnáším české omáčky.

glady 26.08.2018

slovenské halušky miluju

Trémon 26.08.2018

Polská kuchyně je příšerná. Bigos určitě není polévka, redakce, kde berete takové údaje ? Možná na severu by ušly ryby, jejich pivo se vůbec nedá pít, zákusky taky o ničem. O víně nevědí taky nic. Irish stew dělají spíš ze skopového, smrdí to lojem. Zato v Řecku stojí za to ochutnat jejich musaku, doma takovou neuděláme. Ve Francii mi chutnalo všechno.

Lojzík Trémon 26.08.2018

Tak pšonci jsou tragédie celkově. XD

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat