Dva lidé z opačných konců světa jsou si geneticky podobní jako dva holubi

V dnešní kultuře individualismu, který vyzdvihuje jedinečnost každé lidské osoby, bychom si měli uvědomit, že jako druh nejsme o nic odlišnější než houf holubů. Dva lidé z různých koutů světa nejsou geneticky odlišnější než dva městští holubi z různých metropolí světa. A jakékoli nadřazování jedince či skupiny v rámci lidského druhu je biologicky naprosto scestné.

„Kultura a životní zkušenosti či jiné vlivy můžou učinit lidi velmi odlišnými, ale s ohledem na biologii jsme stejní jako ptáci,“ tvrdí genetik doktor Mark Stöckl z Bazilejské univerzity.

Lidé nejsou výjimeční

Srovnání DNA rozsáhlého vzorku lidí z různých koutů světa prokázalo, že jako druh jsme skutečně jednotka. Ale v rámci druhu jsme si velmi podobní a žádné genetické individuality neexistují.

„Prokázali jsme naprostou nepřítomnost lidské výjimečnosti v rámci živočišné říše,“ dodal doktor Stöckl.

Lidé mají tendenci činit se výjimečnými v rámci života na Zemi. Ale kdyby mimozemští badatelé přistáli na naší planetě, byla by pro ně skupina lidí stejně uniformní jako hejno holubů.

Prozradí nás geny

„Ve skutečnosti existuje v rámci jakéhokoli druhu živočichů jen velmi malá genetická různorodost, ale mezi druhy jsou tyto odlišnosti velmi jasné,“ dodává doktor Jesse Ausubel z Rockefellerovy univerzity.

Výzkum také naznačuje, že je pravdivá teorie, která hovoří o tom, že lidé vznikli z poměrně malé populace, která se relativně rychle rozšířila po celém světě.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

30 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:47
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat