Nejabsurdnější mezinárodní dny a svátky. Co všechno lidé slaví?

17.11.2018 | Zajímavosti

Mezinárodní den dětí nebo žen, nověji už i Mezinárodní den tatínků, to všechno už je nám dobře známé a nikterak se nad tím nepozastavujeme. Jenže takových mezinárodních nebo evropských dnů a státních svátků je mnohem víc. A některé z nich jsou skutečně absurdní.

Světový den léčby zvukem

Světový den léčby zvukem připadá na stejný den jako svátek svatého Valentýna, tedy na 14. únor. Mnoho lidí po celém světě tento svátek slaví, scházejí se ve velkých skupinách na veřejných místech a vydávají na oslavu tohoto dne zvuky „ááách“ nebo „óóóch“ a to přesně v poledne. Jestli jim to skutečně pomáhá léčit choroby, ale nevíme.

Mezinárodní den nenávisti

Připadá na 18. března. Jak si ho ale vyložit nebo jak ho slavit už nikdo nespecifikuje. Jen doufáme, že bychom v tento den neměli vyjadřovat nenávist každému, koho potkáme. To bychom dopadli!

Mezinárodní den spodního prádla

Věděli jste, že už i „spoďáry“ mají svůj sváteční den? Oslavy tohoto intimního kousku oblečení připadají na 3. duben. Jisté výhody to však má. Mnoho obchodů mívá v tento den výrazné slevy a různé akce. Ale k čemu je nutné mít takový svátek v kalendáři, opravdu netušíme.

Svátek sousedů

Tohle byl sice krásný nápad, jehož realizace vedla k utužování sousedských vztahů, ale pokud s těmi svými slavíte celoročně spíše mezinárodní dny nenávisti, pak máte smůlu. 30. května je prostě musíte mít rádi.

Mezinárodní den trpaslíků

Mezinárodní den trpaslíků založilo společenství pro ochranu zahradních trpaslíků… No jistě, že existuje společenství pro ochranu zahradních trpaslíků. Sídlí hned vedle odboru záhad. Je potřeba k tomu dodávat něco víc? Mimochodem, slaví se 21. července.

Den energetických drinků

15. srpna je dnem energetických nápojů. Jeho existence je jednoduchá. Postarali se o ni výrobci přeslazených nápojů a každým rokem pořádají akce, které mají za úkol přilákat ještě více zákazníků.

Světový den toalet

19. 11. je den, kdy slaví svátek všechny záchody. Absurdní? Trochu ano, ale přesto, že jsou pro nás toalety samozřejmostí, je ještě mnoho zemí, kde toalety nemají a hygiena silně pokulhává. Tento den má připomínat všem, aby se na tento problém nezapomínalo.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat