Hořké pravdy, které vám dojdou až v dospělosti

14.03.2019 | Zajímavosti

V dětství jsme měli všichni své teorie a představy, jak je skvělé být dospělým. Teprve když se jím stanete, postupně vám začne docházet, jak krásně naivní jste byli. Většinou vám to dojde, když zjistíte, že…

Máte jenom tři kamarády

Dětství a mládí jste trávili s partou na hřištích, koupališti, po výletech a zábavách, plánovali jste si společnou budoucnost, mnohdy byla její součástí honosná vila, která nabízela jeden pokoj pro každého z vás, a v žádném případě vás nenapadlo, že by tomu mohlo být jinak. Dnes jste vděční za pár starých známých na Facebooku a sousedku, která je sice o generaci starší, ale občas se staví na kafe nebo vám půjčí sůl.

Nemáte na nic čas

Představy teenagerů o možnostech využití volného času v dospělosti se s realitou těžce míjejí. Ačkoli jsme měli dojem, že budeme doslova pány svého času, bez nutného dodržování rodičovských pravidel, jako dospělí zjišťujeme, že si sice můžeme dělat, co chceme, ale nějak není kdy.

Váš plat není tak super

Mít měsíčně dvacet tisíc v kapse je určitě super, že? Dokud je vám patnáct, tak asi ano. Jen dospělák ale ví, že to zas tak skvělé není. Vlastně to není ani skvělé, ani dvacet, protože nájem, poplatky, telefon, jídlo… a jste rádi, že zbyde na jízdenku do práce.

Můžete všechno, ale neděláte nic

Jako děti si plánujete bujaré večírky ve vlastním bytě, neustálé návštěvy kina, zábavy a akce s přáteli, nekonečné hraní počítačových her, pozdní návraty domů, ale jako dospělí oceníte především to, že po návratu z práce nemusíte dělat nic. Vůbec nic.

Musíte k lékaři

Jako děti a mladiství jste převážně nerozbitní a omyvatelní, kdežto jako dospělí zas až tak nesmrtelní nejste. Sice to bylo ještě včera, kdy jste padali z prolézačky na znak a jako zázrakem se vám nic nestalo, jenže dnes vás při vstávání z postele píchlo v zádech a také vás tlačí na prsou. No, zkrátka se tomu nevyhnete.

Mít auto není „fakt hustý“

Mít auto většinou není bezva, je to nutnost. Bez něj bychom vláčeli nákupy v ruce, jezdili do práce o hodinu déle a rodiče doprovázeli na lékařská vyšetření pěkně po svých. Ale zase bychom se vyhnuli placení pokut, pojištění, astronomických částek za opravy a ušetřili bychom si i to příšerné čekání při technických kontrolách.

Bydlet sám je k ničemu

Kdo bydlí sám, jistě potvrdí, že zas tak skvělé, jak se to jeví dospívajícím, to není. Nikdo s vámi po příchodu domů nepromluví, nikdo za vás neumyje nádobí a nevysype koš, nikdo vám neuvaří a nájem si zaplatíte taky sami.

„Áčka“ jsou problém

Absence bývaly problém už na škole, ale rodiče, potažmo komisionální přezkoušení to většinou vyřešili. Dnes dostanete „padáka“ a řešit budete už jen to, jak zaplatíte nájem.

Chodit spát nad ránem se nevyplácí

Na tohle jsme se taky těšili. Taky teď vůbec nechápete proč?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat