Chcete vypadat dominantně? Předkloňte mírně hlavu

Vypadat dominantně či mírně agresivně na fotce se vyplatí, když člověk žádá o vůdčí pozici, která vyžaduje tyto vlastnosti. Vědci z Kanady přitom zjistili, že stačí jen velmi malý pohyb hlavou při focení a výsledek je značný. Když chce člověk vypadat dominantně a sebevědomě, musí naklonit hlavu o desetistupňový úhel dopředu.

Tento pohyb totiž vytvoří dojem, že má člověk níže položené obočí v ostrém tvaru V. A to jsou znaky, které si v lidské tváři po miliony let spojujeme s agresivitou, dominancí a sebevědomím. Takže pozorovatelův mozek ve zlomku vteřiny získá z obrázku tento dojem.

„Dokázali jsme, že nakloněním hlavy dopředu se systematicky změní to, jak vnímáme obličej, který se přitom tváří neutrálně, který nemá žádný pohyb či výraz, ale jakmile se nakloní hlava mírně dopředu, působí dominantě i tak,“ tvrdí psycholog Zachary Witkower z University of British Columbia.

Jeho tým došel k tomuto objevu výzkumem, jehož se účastnilo sedm stovek osob. Naklonění hlavy dopředu zvýší dojem dominantního a sebevědomého vystupování o dvacet procent.

Jak být fotogenický?

Že ani tak netoužíte vypadat na fotkách dominantně, jako spíše hezky a přirozeně? Máte pocit, že do vínku jste fotogeničnost zrovna nedostali? Nezoufekte! Fotogenický totož může být každý! Jak?

Pamatujete, jak nás vždycky fotograf při hromadném focení na konci roku nabádal, abychom řekli „sýr“, a on pak v inkriminovanou chvíli stiskl spoušť? No možná je to důvod, proč školní fotografie vypadají tak, jak většinou vypadají. Mnohem přirozenější je prostě použít úsměv, jímž se například obracíme na někoho, koho rádi vidíme. Nucený smích zaručí, že budeme na fotce vypadat, jako by nám ztuhly všechny svaly v obličeji…

Co dodá nejlepší výraz naší tváři? No přece naše oči! Pokud se díváte do objektivu, zkuste je mírně přimhouřit (ale ne moc). To abyste nevypadali „vykuleně“. Do „mhouření“ zapojte spíše spodní víčka než horní, ta se naopak snažte mít uvolněná. Váš pohled získá na zajímavosti!

Všimněte si, že většina hvězd se nikdy nefotí tak, že by stála přímo natočená čelem k objektivu. Spíš se natáčejí lehce bokem, případně mají trochu nakloněnou hlavu. To proto, že prakticky nikdo nemá stoprocentně souměrný obličej, a zjednodušeně se dá říci, že jsme z jedné strany o něco fotogeničtější. Tak zjistěte, která strana je ta vaše, a tou se k fotografovi natáčejte. Správné naklonění hlavy navíc pomůže zamaskovat třeba náběh na dvojitou bradu nebo nesouměrný nosík.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat