Komentáře k článku

aster 04.08.2019

Redakce, když už chcete napsat podobný článek, svěřte to někomu, kdo o orientaci v terénu má aspoň nějaké povědomí. To, co jste tady napsali, je snůška nesmyslů - asi se pisatel v problému ztratil...:-D

Veravaj 04.08.2019

Teď jsme byli se synem v kukuřičném bludišti kousek od Kutné Hory. Během půl hodiny jsem začala uvažovat jestli se vůbec dostaneme ven. Nakonec pomohla známá finta držení se při jedné straně a vylezli jsme v pořádku ven Jinak při navigování pomocí mapy si manžel nikdy nestěžoval :-p

konatovka 04.08.2019

Bohužel, nemám velký orientační smysl, souhlasím s některými tvrzeními v článku, protože jsem to sama prožila. Zásadně chodím většinou s manželem. Stalo se mi, když jsem jezdila na služební cesty do vzdálenějšího velkého města, že jsem chvíli bloudila, ale vždy se někoho zeptám a zatím jsem cestu vždy našla. Je to však velmi nepříjemný pocit.:-O

Gallaxy 04.08.2019

Já blodím každou chvílí :D A pak volám manželovi a on mě pomoci google map navádí :D

helus 04.08.2019

S orientací jsem na tom velmi špatně.

glady 04.08.2019

orientaci mám docela dobrou

nea 05.08.2019

Za mlada jsem s orientací neměla sebemenší problémy, nyní už je to občas horší.

xxkouckaxx 05.08.2019

zatím jsem se neztratila , tak je to asi v pohodě :-p

kattkaa 05.08.2019

Já orientaci mám dobrou.

Tama Ris 06.08.2019

Má "orientace" je v pořádku 😃 Teď vážně, kde to neznám, ztrácím se. Navíc, mé sny o tom, že jsem v jiném městě a nemohu najít cestu zpět domů, jsou velice časté.

Drahomíra 06.08.2019

Stále se bojím, že se ztratím, přesně tak, jak je zde popsáno. Bydlela jsem v Děčíně - Bynově, Na Vyhlídce. Měla mi na prázdniny přijet vnoučata, tak jsem se šla projít do lesa, abych našla pěkná místa na hraní. Les začíná hned u paneláku, byl krásný den, tak jsem šla cestou "rovnou za nosem", abych se dokázala vrátit. V lese bylo nádherně, ale najednou jsem se blížila k místu, kde bylo vidět jen vršky smrků. Když jsem přišla blíž, zjistila jsem, že stojím před strží, tak jsem udělala "čelem vzad" s tím, že se vrátím zpět stejnou cestou tak, jak jsem sem přišla. Jenže když jsem se otočila, žádná cesta tam nebyla. Stála jsem na skalnatém místě, cesta nikde. Dolů jsem musela "slézt pozpátku" tak, že jsem se musela držet vystouplých kamenů a po nich se spouštět dolů na pevnou zem. Snažila jsem se jít směrem ke kraji lesa - za světlem. Po delší době jsem přišla k místu, ze kterého jsem mohla sejít dolů k samoobsluze Na pěšině. Protože jsem "šla jen na procházku" měla jsem obuté nové kožené letní boty na klínku a koženou bundu. Po cestě domů, mi podrážka na botech praskla vejpůl a bundu jsem měla odřenou na hrudníku a na břiše. Když přijely vnučky, šly jsme do toho lesa, ale jen tak daleko, abych měla panelák stále na očích. To, že si beru i do obchoďáku mobil, abych až se zase ztratím mohla dětem, nebo sestře zavolat u čeho stojím, aby mě vyvedly ven k autu je také pravda.

Drahomíra 06.08.2019

Faktem je i fakt, že se často budím hrůzou ze snů v nichž bloudím a nemohu se dostat "domů".

Nysandera 06.08.2019

Ten, kdo vymyslel GPS a data v mobilu, mi pravděpodobně zachránil život :D má orientace na stupnici 0 -10 se nachází někde kolem hodnoty -20 :)

aster Nysandera 07.08.2019

Já nedám dopustit na klasickou papírovou mapu. Loni se mi stalo, že cca 50 km před Budapeští díky bouřce vypadla celá síť - takže GPS v telefonu byla v háji a bohužel se nedalo platit ani kartou - takže moje snaha koupit si mapu na benzínce byla zbytečná - forinty jsem neměla a eura nikde nebrali...díky tomu, že jsem spěchala a vyjížděla jsem pozdě, nechtělo se mi pro tu mapu vracet - zůstala v pracovním autě - tam jí bylo dobře *4* naštěstí jsem se den předem na tu trasu dívala a tak jsem ždímala mozek co to šlo.

ovace 08.08.2019

nemám s tím vůbec žádný problém

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat