Informace, které je lepší na sociálních sítích nesdílet

Mnoho lidí je dnes naprosto pohlceno virtuální společností na sociálních sítích. Bohužel si lidé uvědomují jen málo, kolik zneužitelných informací o sobě mohou prozradit. Které věci byste rozhodně neměli vystavovat na svých profilech?

Fotografie a videa dětí

Sdílení fotografií nebo videí vašich dětí není vůbec dobrý nápad. Možná totiž zapomínáte, že sociální sítě umožňují nahlížet do vašich životů i lidem, kteří s vámi nemají nic společného. Sdílením obrázků a videí vašich potomků riskujete jejich bezpečí. Zapomeňte na fotky z letních koupaček, roztomilých miminek bez plenek apod. Nikdy nevíte, kdo se na fotky dívá a co s nimi, nebo v horším případě s vaším dítětem, zamýšlí. Nevystavujte ani fotografie dětí před školou nebo místem bydliště. Potenciálním útočníkům tím dáváte přímá vodítka, kde dítě najít.

Fotografie domácnosti

V poslední době se s rubrikami, které inspirují ostatní uživatele jak si zařídit bydlení, roztrhl pytel. Lidé bezmyšlenkovitě sdílí detailní fotografie svých domovů, aniž by si uvědomovali, že tím dávají všanc svůj majetek. Zloději, kteří mají zálusk na vybavení a cennosti z vašeho bytu totiž stačí jen chvíli pozorovat váš profil a velice snadno zjistí, kde bydlíte, v kolik hodin nejste doma, a kdy se vracíte.

Sdílení polohy

Pokud se chcete pochlubit fotkami z rodinné dovolené, udělejte to, ale až po vašem návratu. Znovu se tím dostáváme k tomu, na co jsme upozornili v předchozím bodu, a to je sdílení informací se zloději „na číhané“. Pokud si na sociální síti rádi stěžujete, že musíte být až do večera v práci nebo se chlubíte příspěvky, ze kterých je evidentní, že je vaše poloha aktuální, nedivte se potom, když se vrátíte do prázdného bytu.

Pomlouvání

Rádi si postěžujete přátelům na sociální síti, že vás něco nebo někdo trápí? Tak v případě, že jde o „někoho“, raději svoji stížnost zvažte. Nezapomínejte, že i nepřítel má své přátele a ti mohou být společní. Věřte tomu, že se dříve či později dostanou pomluvy k uším toho, kdo je slyšet neměl. Nedělejte věci horší než jsou a nenásobte zbytečně počet svých nepřátel tím, že budete někoho veřejně propírat.  







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat