Komentáře k článku

nea 26.01.2020

ráda chodím do přírody

xxkouckaxx 26.01.2020

miluji stromy , procházka lesem je ten nejlepší životabudič

aster xxkouckaxx 26.01.2020

Já taky - vysadila jsem si mini lesík na zahradě - je dlouhá a relativně úzká a tak jsem dozadu na sever nasadila 5 borovic černých, 4 borovice limby (hodně pomalu rostou) 4 smrky a jednu jedli. V létě, když přijdu utahaná z práce, sednu si do lesíka na lavičku a jsem jako v lese - jehličí krásně voní a je tam příjemný stín.

Jura aster 27.01.2020

Njak se mi jehličnany nikam nehodí, tak statý ořech a lískový hájek. Ještě se mi osvědčil turkmenský brest který je původně na živé ploty. V článku je o jinanu který je skvělý ale kam ho dát.

helus 26.01.2020

Nejraději chodím do lesa.Hlavně na houby.

ovace 27.01.2020

ano, chodím pravidelně

Siraellen 27.01.2020

miluji přírodu

aster 27.01.2020

Já mám to štěstí, že za naší zahradou je kousek (trojúhelník) sousedovy zahrady a za ním je louka, kam majitel vysadil cca 30 borovic - aby to nemusel sekat. A tak mají moje borovice a smrky pěkné pozadí i s loučkou. Jinan dvoulaločný (Ginkgo biloba) má několik nízkých forem - např. Mariken je na kmínku, výška okolo 2m, šířka cca 1 - 1,5m, o něco větší je (3m x 5m) Horizontalis - koruna má trochu deštníkovitý tvar, nejmenší je Troll - ten má jen 1m výšku, hodně pomalu roste a hodí se do větších skalek. Jen se nesmíte v zahradnictví nechat oblafnout - chtějte vědět přesný název a není problém dohledat rozměry na internetu.

Jura aster 28.01.2020

Tak mně by nevadilo že vyroste, jen mám obavy aby to u klasické vesnické chalupy nevypadalo nepatřičně. Vlastně to že nevyrostou za mého života do njakých monumentálních rozměrů mně mrzí nejvíc.

aster Jura 28.01.2020

No nevím, ginkgo je v původní variantě 25 - 30m strom ... :-P jestli chcete jehličnan, který roste opravdu rychle, tak volte modřín - ten má ve výsledku taky přes 25m - akorát na zimu opadá, ale zase pod ním porostou klouzky :-) a ten by se k chalupě hodil.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat