Oslava svátku Svatého Valentýna napříč zeměkoulí

V našich končinách je svátek svatého Valentýna nejčastěji doprovázen obdarováváním našich poloviček květinami, pozváním na romantické večeře nebo procházky. Jak je tomu ale jinde ve světě? Přečtěte si, jaké tradice vázající se k tomuto svátku dodržují například ve Francii nebo v Peru.

Peru

V Peru si, podobně jako v jiných státech, dávají zamilované páry navzájem květiny. Pro oslavy tohoto svátku jsou však typickou květinou orchideje.

Francie

Ve Francii a zejména v Paříži bývá na svatého Valentýna skutečně nabito. Toto romantické město totiž přímo vybízí k oslavám tohoto svátku zamilovaných. Zde také započal zvyk „uzamykání lásky“ věšením zámečků na zábradlí mostů a nejrůznějších mříží. Protože se však pod vahou kovových zámků většina zábradlí hroutila, nechalo město zábradlí odstranit a vyměnit za taková, na které se zámečky připnout nedají.

Dánsko

I v Dánsku dostávají ženy od svých partnerů květiny, avšak nejčastěji takové, které mají bílou barvu květu, která symbolizuje čistotu lásky. Muži také obdarovávají své vyvolené ručně vyráběnými přáníčky s šifrovanými podpisy. Pokud se ženě podaří odhalit autora, je jim jejich láska souzena.

Itálie

Z Itálie pochází poměrně rozšířený zvyk vyhlížení budoucích manželů, který byl odvozen z legendy, která praví, že toho muže, kterého dívka na svatého Valentýna zahlédne jako prvního, si také vezme.

JAR

V Jihoafrické republice je zvykem, že si ženy připevňují na rukáv cedulku se jménem toho, koho milují. Ten tak dostane šanci dozvědět se o své ctitelce.

Japonsko

V Japonsku mají tento svátek skutečně sladký. Ženy totiž obdarovávají muže ve svém okolí čokoládou. Čím více citů k muži chová, tím dražší cukrovinku muž dostane. Pokud jde jen o přátelskou lásku, musí se muž spokojit s lacinější variantou.

Filipíny

Na Filipínách si přijdou na své zejména méně movité páry, které touží po svatbě. Stát totiž pořádá hromadné svatby, které také sponzoruje. Pokud tedy netoužíte být v tento den středem pozornosti, ale rádi byste si se svým partnerem řekli své ano, můžete vyrazit právě tam.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat