Využití nově nabyté svobody v důchodu

11.05.2020 | Zajímavosti

Někdo se nemůže dočkat, jiný zase na to ani nechce myslet – nástup do penze. Nově získaný čas je pro mnoho lidí velký problém. Ale skončení s prací nemusí nutně znamenat, že se celé dny budete jen nudit a trápit. Místo toho můžete svému životu dát třeba úplně nový směr.

Na začátku důchodu si asi každý položí otázku, jak naložit s časem, který má teď navíc. Není výjimkou, že může trvat týdny, nebo dokonce měsíce, než si člověk zvykne na nový denní rytmus. A i v tomto ohledu to někomu jde lépe a někomu hůř. Obzvlášť lidé, kteří svoji práci opravdu milovali, mají ze začátku problémy novou situaci přijmout. Aby se u vás nezabydlely černé myšlenky a neustálá špatná nálada, měli byste si co nejrychleji najít nový způsob, jak trávit volný čas.

Sportujte

Kdo vždycky chtěl sportovat, ale chyběl mu na to dostatek volného času, může se teď těšit na široké spektrum možností. Ať už joga, nordic-walking, aqua gymnastika, jízda na kole nebo míčové sporty – každý si najde to své. Sport totiž nepřináší jen zábavu a dobrou náladu, ale přispívá velkou měrou k udržení zdraví a zabraňuje vzniku onemocnění.

Jednou kolem světa

Sice to nemusí být hned cesta kolem světa, jedno je ale jisté – cestování udržuje fit. Proč tedy nevyužít volný čas k tomu, abyste poznali nová místa a cizí kultury. Speciální zájezdy pro seniory nabízejí dostatek komfortu a dokáží přesvědčit dobrým poměrem ceny a kvality. A pokud vás to táhne na moře, i tady si přijdete na své. Pro nadšence jsou k dispozici cesty od ledového severu až po vody Indického oceánu.

Netušený talent

Malování, pletení, vaření nebo třeba zpívání jsou věci, kterým se lidé velmi rádi vyhýbají. Buď z nedostatku zájmu nebo „talentu“. Ale kdo se odváží nějakou z nich vyzkoušet, ne zřídka pak žasne, jaký netušený talent v něm celý život dřímal. Například kurzy vaření nabízejí výbornou příležitost naučit se něco nového a oprášit to staré. A nikdy není pozdě, najít si novou zálibu, která vás bude bavit.

Chundelatí kamarádi

Psi a kočky nejen roztomile vypadají, ale dokážou vnést do života majitele opravdu čerstvý vítr. A především psi se i díky své věrné povaze hodí velmi dobře. Ať už spolu půjdete na procházku nebo pojedete na výlet, jedno je jisté – nudit se se svým novým chlupatým kamarádem určitě nebudete.

 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat