Zábavné cestování po naší zemi

Pokud v létě nechcete riskovat cestu do zahraničí, nemusí to znamenat, že si dovolenou vůbec neužijete. Naopak, máte možnost spojit se s přáteli a podniknout výlety po Česku, na kterých jste se už roky nestihli domluvit. Máme tipy, při kterých utužíte stará přátelství, poznáte krásy naší země a užijete si spoustu legrace!

Kapitánem na přehradě

Jste rozeným kapitánem a celé léto na souši si neumíte představit? I v místních vodách můžete strávit dovolenou na jachtě nebo hausboatu. Ať už pojedete s přáteli anebo to pojmete jako romantický výlet ve dvou, věřte, že o soukromí i zábavu bude postaráno. Vyrazit můžete třeba na Lipno, Baťův kanál, přehradu Orlík, Nové Mlýny u Pálavských vrchů anebo na Slezskou Hartu.

All inclusive u bazénu

Synonymem léta je pro vás all inclusive, slunce a opalování u bazénu? Poslední roky si v létě užíváme tropy i u nás, takže si milované slunění užijete i bez cestování do vzdálených krajin. A co by to bylo za opalovačku bez oroseného drinku, který atmosféru léta umocní a hravě se vyrovná drinku z plážového baru.

Koupání v přírodě

Už pár let se koupete výhradně v moři, ale teď nechcete riskovat cestu do zahraničí? Letošek berte jako výzvu a dobrodružství! I v Česku najdete pěkné pláže a mnohdy více soukromí než u hotelových resortů. Místo přeplněných městských bazénů vyzkoušejte méně známá přírodní koupaliště jako je Živá voda v Modré, Lhota nebo Konětopy. Čistou vodou lákají i bývalé lomy, před návštěvou si ale ověřte, zda je do nich povolen vstup. Vyhlášený je Kurovický v Kroměříži, Veselské pískovny, lom Šífr na Opavsku nebo Lipnické lomy u Lipnice nad Sázavou či Hříměždice.

Na víkend vodákem

Ne nadarmo se říká: „Co Čech, to vodák!“. Berounka, Morava anebo Vltava kromě lehkého adrenalinu nabídnou překrásné pohledy na bezprostřední okolí, které se pyšní i památkami UNESCO. Čím dál oblíbenější řekou je Otava, kde se nachází spousta sjízdných jezů a přítoků, za to méně vodáků. Divočejší zážitek naopak nabídne Sázava, na které se nachází jedny z nejobtížnějších peřejí – Stvořidla a Krhanice-Pikovice, které jsou určeny spíše pro zkušenější.

Vodní adrenalinové sporty

Kdyby vám při lenošení u vody přece jen něco chybělo, vsaďte na adrenalinové sporty. Začít můžete i s něčím méně náročným, jako je paddleboarding a postupně přejít k wakeboardingu, surfingu na řece anebo freedivingu. Možností je nespočet – spoustu atrakcí nabízí Lipno, Orlík i Hlučínské jezero. Jednu z nejznámějších surfařských vln pak najdete hned pod zámkem v Brandýse nad Labem. A až příště poletíte k moři, budete zvládat základy levou zadní!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

42 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:19
21 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:17
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat