Dle NASA je znamení zvěrokruhu třináct

Řada obyčejných smrtelníků nerozlišuje mezi astronomií a astrologií. Zatímco prvně jmenovaná je poměrně moderní věda o fyzice vesmíru – hvězdách, planetách, galaxiích apod. – druhá se zabývá ezoterickým vlivem vesmírných těles na život člověka. Základy astrologie položili Babyloňané, kteří se nakonec rozhodli rozdělit rok na dvanáct zhruba stejně dlouhých úseků. Přiřkli jim vládu souhvězdí, která v tomto období tvořila přímku se Zemí a Sluncem. Jenže podle NASA zvířetník na nebeském rovníku obsahuje souhvězdí třináct. Babyloňané původně do zvěrokruhu zařadili správně Hadonoše, později ho vypustili. Dvanáct znamení se dochovalo v naší kultuře dodnes.

Zmíněným třináctým souhvězdím a znamením zvěrokruhu byl tedy Hadonoš. Slunce do něj vstupuje zhruba mezi 29. listopadem a 17. prosincem. Moderní astrologie v tu dobu ale hovoří o znamení Střelce.

„Babyloňané rozdělili oblohu na dvanáct dílů, aby to sedělo na dvanáct jejich měsíců v roce, pak studovali pohyby Slunce v souladu s těmito souhvězdími a vytvořili dvanáct znamení zvěrokruhu. Nicméně Babyloňané si uvědomovali, že jejich systém neodpovídá rotaci Země, takže třinácté souhvězdí Hadonoše vypustili ze zvěrokruhu jen proto, aby získali dvanáct stejně dlouhých částí roku,“ uvádí NASA na svém blogu Space Place.

Zrozenec ve znamení Hadonoše byl podle nejstarších astrologických knih duchaplný, přitažlivý, impulzivní, chytrý, okázalý, ale také žárlivý, toužící po moci a velmi temperamentní. V jejich srdci vládla touha uzdravit celý svět a zbavit ho násilí i nemocí.

Nicméně NASA má problém s astrologií kvůli něčemu úplně jinému. Od dob Babyloňanů se sklon Země změnil, takže Slunce prochází souhvězdími pod jiným úhlem a jinak dlouhou dobu. Tak třeba osoba narozená 1. srpna není Lev, ale Rak.

„Znamením Panny prochází Slunce pětačtyřicet dní, zatímco znamením Štíra jen sedm,“ tvrdí NASA.

A jak by vypadal správný Zvířetník se třinácti znameními/souhvězdími podle NASA?
Kozoroh: 20. ledna až 16. února
Vodnář: 16. února až 11. března
Ryby: 11. března až 18. dubna
Beran: 18. dubna až 13. května
Býk: 13. května až 21. června
Blíženci: 21. června až 20. července
Rak: 20. července až 10. srpna
Lev: 10. srpna až 16. září
Panna: 16. září až 30. října
Váhy: 30. října až 23. listopadu
Štír: 23. listopadu až 29. listopadu
Hadonoš: 29. listopadu až 17. prosince
Střelec: 17. prosince až 20. ledna







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat