Pravda o afrodiziakálních účincích jablka

Je nejtypičtějším ovocem českých zahrad. Vyrábí se z něj džemy, kompoty, džusy i čaje, skvěle však chutná jen tak – syrové. A právě v této podobě udělá nesmírně dobře vašemu sexuálnímu životu. Co se stane, když si každý den dáte jeden kousek? Země se zase zachvěje!

Tu historku o Adamovi, Evě a jablku známe všichni, i když v hebrejské bibli o sladkém daru jabloně nepadlo ani slovo. Obecně se udává, že Adam s Evou utrhli plod ze stromu poznání, ovšem jablko se k tomu „připletlo“ tak nějak náhodou. Traduje se však, že se biblická událost v ráji podobá prastarému blízkovýchodnímu mýtu o Inanně a Dumuzim, ve kterém hlavní roli sehrálo právě jablko, tolik považované za hřích.

Aktivace libida začíná u potravin

Ať už je pravda jakákoli, jablko dnes patří mezi nejběžnější druhy ovoce nejen ve střední Evropě. Protože je bohaté na vlákninu, má blahodárný účinek na trávení a metabolismus. Říká se o něm, že regeneruje a osvěžuje organismus a pozor, působí dokonce i jako afrodiziakum, a to zvlášť v případě, že jste žena. Jablko, stejně jako víno a čokoláda, v sobě ukrývá polyfenoly a antioxidanty, které stimulují průtok krve do genitálií a jsou tak užitečné při podpoře vzrušení.

Takže ano, lékaři tvrdí, že konzumace jednoho kusu denně, ideálně se slupkou, která obsahuje mnoho výživných látek, kupříkladu vitaminy, minerály a nenasycené tuky, předchází nemocem, zároveň však prokazatelně zlepšuje sexuální život, na což konkrétně poukázali vědci z italského Trenta.

Citlivější klín i vstřícnější mysl

Ti analyzovali zdravotní stav, stravovací návyky, milostný život a jeho kvalitu u 731 žen ve věku od 18 do 43 let. Dámy se rozdělily do dvou skupin, přičemž jedna byla požádána, aby po celý měsíc snědla jedno nebo více jablíček denně. Všechny ženy pak ke konci musely vyplnit dotazník ohledně sexuální spokojenosti, aktivit, milostné frekvence, pocitu spokojenosti a dalších intimních detailů.

Ukázalo se, že jablko na ženy působí skoro až blahodárně. První skupina, která tento lahodný plod poctivě pojídala, oproti té druhé, měla sex častěji a byla obecně spokojenější, přičemž výzkumníci, jejichž závěry uveřejnil magazín Archive of Gynecology and Obstetrics, poskytují vysvětlení.

Ze hry hormonů vyjděte jako vítěz

Domnívají se, že důvodem může být sloučenina florizin (anglicky phloridzin), která se v jablíčkách nachází. Právě ona je podobná ženskému pohlavnímu hormonu estradiolu, o kterém je známo, že hraje velkou roli v sexuálním vzrušení. Celé to funguje tak, že důležitou funkcí estradiolu je ovlivňování hladin a aktivity dopaminu. Zvýšením uvolňování dopaminu může estradiol stimulovat motivaci, zejména tu sexuální. Pokud jste tedy zrovna ve fázi, kdy vám milování nic moc neříká, víte, co si z obchodu přinést. Slaďoučký hřích!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat