Máte ráda romantické filmy? O to horší bude váš vztah

Osoby, zhlížející se v romantických vztazích na televizních obrazovkách, mívají častěji problémy ve svých vztazích. Pokud jsou příliš zahleděni do vztahu mezi seriálovými postavami a považují jejich scénářový osud za realistický, pak se většinou odmítají zavázat skutečnému partnerovi a častěji ho odmítají.

Vyplývá to z výzkumu psychologa Jeremyho Osborna z Albion College v Michiganu, jenž analyzoval vztahy a televizní preference u 392 manželů. Čím více lidé věří v nerealistické zobrazení lásky a vztahů v televizi, tím méně jsou schopni se zavázat skutečnému partnerovi v životě.

Všechny osoby přitom Osborn zpovídal s ohledem na jejich uspokojení ve vztahu, očekávání a závazky. Všímal si také, jak a zda dotyční sledují seriály, sitcomy a soap opery v televizi. Osoby, které v takových pořadech silně věřily v příběhy zamilovaných dvojic, byly svým vztahem více obtěžovány, častěji věřily ve výhody single života a hodně uvažovaly o nevýhodách vztahu.

„V této studii jsem zjistil, že lidé, kteří věří nerealistickému zobrazení vztahů v televizi, jsou ve skutečnosti méně oddáni svým partnerům a považují své alternativy vedle svých partnerů za relativně atraktivní,“ tvrdí Osborn s tím, že si mnozí lidé vliv médií a zvláště televize na soukromý život stále neuvědomují.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat