Nejlepší práce bez nebezpečného stresu

Perfektní práce by neměla být jenom dobře placená, ale zároveň být v harmonii k soukromému životu. Je vaše práce ta nejlepší?

Žijeme ve společnosti zaměřené na výkon a kultuře s absolutní produktivitou. Proto je stále těžší a zároveň důležitější dodržet správný poměr mezi pracovním a soukromým životem. Jak vypadá taková perfektní práce současnosti? Kromě seberealizace je to především nízká úroveň stresu a samozřejmě hodně dobrý plat, který odpovídá našemu vzdělání a zkušenostem, ale zároveň nám umožní žít si svůj život bez velkých starostí. Že taková práce neexistuje?

Našli jsme deset nejlépe placených zaměstnání, ve kterých vám vyhoření ze stresu nehrozí. (Údaje vychází z údajů amerického ministerstva práce z roku 2020).

Vědec pro nové materiály

Jedná se o méně známou vědu, kdy se vědci věnují zkoumání struktur, materiálů a chemických vlastností různých látek. Podle údajů se jejich úroveň stresu pohybuje na čísle 62, což je velmi nízko, ale s platem zhruba 190 000 měsíčně.

Geovědec

Geovědci zkoumají složení, stavbu a další fenomény země – a to s úrovní stresu 68 a platem asi 200 000 korun měsíčně.

Matematik

S ohledem na úroveň stresu by matematici museli být na prvním místě – je totiž na úrovni 57. S platem na tom sice tak dobře nejsou, ale pořád je to asi 200 000 korun.

Umělecký vedoucí

Tento obor se od ostatních hodně liší. Nejedná se jenom o ten nejkreativnější ze seznamu, ale také nejvíce stresující. Úroveň stresu leží u uměleckého šéfa na 69, ale kompenzuje to měsíční plat 210 000 korun.

Chemický inženýr

Je to asi nejčastěji studovaný inženýrský obor. Chemický inženýr dohlíží na chemické procesy, a to téměř bez stresu. S platem 210 000 korun měsíčně.

Ekonom

Už jen plat 220 000 měsíčně mluví sám za sebe, a kromě toho se jejich úroveň stresu pohybuje na 63.

Politolog

Politologové zkoumají příčiny a mechanismy, s jakými fungují politické systémy. Tento obor je velmi žádaný – a není divu, protože indikátor stresu leží na 61 a plat na 225 000 měsíčně.

Strojní inženýr

Technické pozice patří k nejlépe placeným a žádaným zaměstnáním. A to i přes to, že úroveň stresu je docela vysoko – na 67. Plat ale také – 230 000 korun.

IT specialista

IT specialisté zkoumají zásady pro řešení problémů mezi hardwarem a softwarem. Jsou placeni lépe než inženýři (240 000), ale stres mají na úrovni jenom 66.

Fyzik

Jde o zkoumání zákonů a fenoménů fyziky, opírající se o experimenty a bádání. Fyzikové se svým platem okolo 250 000 korun měsíčně vydělávají z celého žebříčku nejvíce, a to při akceptovatelném stresu ve výši 62 bodů.

Tak už přemýšlíte o změně zaměstnání?

Zdroj: GQ, https://money.usnews.com/careers/best-jobs/slideshows/16-low-stress-jobs







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Palačinky

(1 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat