Co jste nejspíš netušili o mužských knírech

V těchto dnech skončila osvětová akce Movember zaměřená na prevenci rakoviny prostaty. V jejím rámci si muži nechávají narůst kníry, aby tak prezentovali nejen podporu akci, ale také upozornili na důležitost pozornosti, kterou je třeba věnovat zdraví mužů.

My se ale podíváme na kníry jako takové, respektive na pár zajímavostí o téhle mužské ozdobě:

I kníry mají své ikony. Tak například knír Burta Reynoldse má na své facebookové stránce na 4 tisíce fanoušků!


Plat indických policistů je v některých regionech závislý na tom, zda má její příslušník knír, či ne. Knír totiž údajně přidává policistovi na mužnosti a vážnosti (a tím i na platu).

Kolikrát si muž s knírem na svou mužnou ozdobu denně sáhne? Tak i na tohle existuje studie. A ta říká, že v průměru 760krát.


Vousy, a tedy i knír, rostou nejrychleji ze všech typů ochlupení na těle. Ale jejich růst závisí i na ročním období! Nejvhodnější dobou pro pořízení kníru je pak jaro.

Průzkum pořádaný britským listem Guardian ukázal, že 61 % lidí považuje muže s knírem za gentlemany a sofistikované jedince. Naproti tomu 39 % respondent si myslí, že knír si pořizují hlavně blázni.


Tohle člověk možná ani vědět nechce, ale věřte, že knír dokáže absorbovat tekutinu o váze odpovídající 20 % jeho vlastní váhy.

V USA existuje pro označení kníru nespočet vice či méně bláznivých pojmenování. Asi nepřekvapí, že drtivá většina nějak odkazuje na sex.

I muži s knírem se musejí holit. Pokud se muž holí každý den, což ostatně činí drtivá většina z nich, stráví touto činností celkem 5 měsíců života (tedy pokud se dožije průměrného věku a s holením začne ve 14 letech).

Vousy jsou skvělým obchodním artiklem – roční obrat holicích strojků, žiletek a dalších nástrojů pro jejich pěstění či odstranění se pohybuje okolo 1 miliardy dolarů.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat