Procházka životem po šťastnější cestě

Myslíte si, že život je spíš tanec než boj? Pak máte v životě štěstí. Pokud naopak spíše bojujete, máme pro vás jednoduchý trik pro štěstí.

Možná je to hned na začátek trochu kruté, ale pravdivé – život bohužel není neustálé potěšení. Běží spíše jako taková sinusová vlna střídání šťastných a méně šťastných fází.

Těžko na tom můžeme něco změnit, ale to není špatně. Protože i když to zní hloupě a otřepaně, fáze, kdy jsme spíše na dně, nás posiluje. A pak si můžeme více vážit toho dobrého. Jako lidské bytosti si zvykneme na vše, takže v určitém okamžiku to už považujeme za samozřejmost – a byla by škoda přestat vnímat všechny ty okamžiky štěstí, že?

Jediným problémem je, že pokud jsme nešťastní a cítíme se špatně, obvykle toho moc neuděláme a všechno je pro nás těžké. A to je taky škoda. Nakonec máme jen jeden život a ten musíme „žít“ i v těžkých fázích. Proto občas potřebujeme něco, co nám zvedne náladu. Následující trik je až směšně jednoduchý – funguje ale vždy!

Buďte šťastní

Abychom pomohli dobré náladě znovu se dostat na světlo, potřebujeme vědět jen jediné – jak oklamat náš mozek. Nebojte, není to nijak škodlivé. Určitě znáte kouzelný efekt úsměvu: Jakmile se začneme usmívat, hned se budeme cítit o trochu lépe, i když se do úsměvu ze začátku nutíme.

Podobně to funguje i s držením těla: Pokud zaujmeme vzpřímený, veselý postoj – tedy ramena uvolněná dolů a dozadu, hlava vzhůru a natažený krk, signalizuje to našemu mozku, že život je krásný, jsem v pohodě a překypujeme sebevědomím. Takže se cítíme šťastní a v dobré náladě.

Aby trik fungoval, věnujte trochu pozornosti jeho tréninku – třeba před zrcadlem. Zjistěte, jaký je váš postoj ke štěstí a jak vypadáte, když jste šťastní. Nezachrání vás to sice před další nešťastnou fází, ale pomůže vám se s ní vyrovnat mnohem rychleji.

Zdroj: názory autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat