Jarní výlety za humny

Jarní počasí a vykukující sluneční paprsky neúprosně lákají k procházce venku, a pokud si chcete z běžné procházky udělat rovnou výlet pro celou rodinu, máme pro vás několik tipů, které by vám mohly přispět k rozhodování, kam se o nejbližším slunečném víkendu vypravit.

Les jako vystřižený z fantasy knížek?

Dvorský les (Královéhradecký kraj)

Dvorský neboli Rýchorský les se nachází v nejvyšším místě hřebene Rýchor. Jedná se o vzácné, chráněné území se zbytky tzv. bukového pralesa, zakrslými a do bizarních tvarů pokroucenými stromy, připomínají kly mamutů, chapadla krakatice nebo propletená těla obřích hadů. Za mlhavého počasí se celá atmosféra lesa podobá strašidelným lesům z pohádek, proto se jedná o velice zajímavé místo k návštěvě i během méně slunečných dní.

Labské pískovce (Ústecký kraj)

Chráněná krajinná oblast Labské pískovce sestává z řady kaňonů a soutěsek. Jedná se o geografický celek plný jedinečných skalních útvarů, bohaté fauny a flóry. V celé oblasti najdete věže s masivy, která tvoří skalní města. Součástí rozsáhlé chráněné krajinné oblasti Labské pískovce jsou také Tiské stěny (které dosahují nadmořské výšky 613 metrů nad mořem) a Národní park České Švýcarsko. Tato oblast je mimochodem součástí soustavy Natura 2000. Jde o jedno z nejkrásnějších skalních měst v České republice. Jen malé upozornění, místy můžou být turistické cesty opravdu náročné a nemusí být tedy vhodné třeba pro děti.

Hora Dyleň (Karlovarský kraj)

Dyleň (Tillenberg) je bájná hora opředená mnoha pověstmi. Jedna z nich vypráví, že na Dyleni stávalo dříve velmi bohaté a pyšné město, které se pro svůj hříšný život propadlo do nitra hory a od té doby hora skrývá tajemný, dosud neobjevený poklad. V Dyleňských lesích se nachází celá řada studánek a potůčků s křišťálovou vodou, z nichž nejvýznamnější a nejznámější je „Granátový pramen“, který vyvěrá až na samé hranici s Německem. Mimochodem, hora Dyleň byla v roce 1805 prohlášena Napoleonem za střed Evropy, což dodnes připomíná sloup s nápisem, který je umístěn nedaleko vrcholu.

Naučná stezka po stopách slovanských bohů (Plzeňský kraj)

Tuto stezku, která vede obcemi Bílov, Potvorov a Vysoká Libyně, pomohli vytvořit studenti gymnázia v Plasích. Je dlouhá 20 km a má celkem 17 zastávek. Každá zastávka vyobrazuje jiného slovanského boha. Trasa vede z Vysoké Libyně přes úpatí vrchu Džbán, přes rybníčky u Podbořánek, Sluneční stráň v lokalitě Stará Ves, obec Potvorov na Potvorský kopec do Bílova. Trasa je značena žlutými obdélníky s modrou šipkou, takže se rozhodně neztratíte.

Česká Kanada (Jihočeský kraj)

Na pomezí jižních Čech a jižní Moravy, při hranicích s Rakouskem naleznete atraktivní turistickou destinaci, které se přezdívá Česká Kanada. Název, který tato oblast nese, si zasloužila oprávněně –⁠ nabízí totiž mnoho jedinečných přírodních krás, které stojí za to vidět. Přírodní scenérie je tvořena rozlehlými lesy, rybníky, žulovými balvany a mnoha dalšími přírodními krásami. Co skalní uskupení, to odlišná cesta a s ní jedinečný turistický zážitek.

Zdroje: www.ehotel.cz, www.srovnator.cz, www.kudyznudy.cz, www.cklub.cz, ceskehory.cz,







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat