Vnitřní mír jde ruku v ruce s odpuštěním

Můžete se naučit odpuštění. I když jde o špatný skutek nebo zdánlivě neodpustitelnou událost. Pokud totiž odpustíte, uleví se vám a pocítíte vnitřní mír.

Občas někdo zneužije vaší důvěry nebo poruší daný slib. Často se zdá, že takový čin je neodpustitelný. Ale nenávist a myšlenky na pomstu mohou lidi požírat. Odpuštění vám proto pomáhá, abyste byli znovu šťastní.

Jak se naučit odpouštět

Pokud je to možné, zkuste se vžít do kůže osoby, která vám ublížila. Zpočátku se vám to může zdát nemožné, ale můžete tak pochopit důvody jeho chování nebo dokonce projevit porozumění. Zjistěte, co přesně vás urazilo nebo vám ublížilo. Podělte se o tyto myšlenky s někým dalším nebo si je zapište. To pomáhá přehodnotit a zamyslet se nad celou situací.

Odpustit neznamená automaticky zapomenout. Lidé dělají chyby a často jich také litují. Odpustit chybu a odpustit druhému svědčí o pravé velikosti. Přemýšlejte o tom, jak byste se cítili, kdybyste ublížili nebo zklamali jinou osobu. Chtěli byste, aby vám odpustil? Snažte se zacházet s druhou osobou tak, jak byste si to přáli pro sebe.

Odpuštění nabízí novou příležitost

V mnoha případech je možné znovu k sobě najít cestu. I když jste uražení nebo naštvaní, většina lidí si zaslouží druhou šanci. Především se musíte smířit sami se sebou a se svými myšlenkami.

Odpuštění nemá nic společného s osobou, která nám způsobila utrpení. Je pro vás. Protože pokud se vaše myšlenky neustále točí kolem skutečnosti a možná i touhy po pomstě, určují váš každodenní život a vy se okrádáte o možnost znovu se těšit. Také to neznamená, že chování druhého schvalujete. Spíše uzavřete kapitolu, abyste dali svým myšlenkám a pocitům šanci vrátit se do krásnějších stránek života.

Nenávist a pomsta mohou člověka doslova užírat. Důsledky takového negativního postoje mohou být závažnější než samotný čin. Často také obviňujeme osobu, která nám ublížila, za tyto myšlenky na pomstu a cítíme k němu jen další nenávist.

Odpuštění nemusí nutně znamenat mír, radost. Osoba, která nám ublížila a která zneužila naši důvěru, nemusí nutně dostat druhou šanci. Ale i když někoho vyloučíte ze svého života, měli byste se pokusit odpustit mu jeho čin, abyste situaci uzavřeli sami pro sebe.

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat